Mokkapalat




  Klassikot ei petä koskaan. Nämä menivät serkkuni pojan 1v synttäreille.
Tällä ohjeella tulee ihana kuohkea piirakka.

Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3-4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
  
Kuorrute:
4 dl (225 g) tomusokeria
5 rkl / 50g sulatettua voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

 
 

Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu rasva. 

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja paista 200 °C noin 15-20 min. Levyn keskelle pistettyyn cocktail-tikkuun ei saa jäädä märkää taikinaa kiinni. Anna levyn jäähtyä n.30min.

Kuorrutetta varten sulata ensin voi. Sekoita sitten kaikki kuorrutteen ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi seokseksi ja kaada samantien pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Kuorrutteen ainekset voi myös sekoittaa kattilassa liedellä hyvin miedolla lämmöllä, kunnes voi on sulanut. Kuorrute jähmettyy kohtalaisen nopeaa, joten se ei kannata antaa jäähtyä kovin kauaa.   

  
Piirakan päälle voi ripotella esim. kookoshiutaleita tai nonparelleja. Yllä olevassa piirakassa on vielä sokerimassakoristeita 1v synttäreitä varten.


Yllä olevalla videolla näkyy vielä mokkapalojen valmistus.


Kommentit