Sushikakku



Löysin tämän reseptin Maku lehdestä. Minusta tämä oli ihan loistava idea ja hauskaa vaihtelua voileipäkakulle. Todella hyvän makuinen oli. Ihan pikkaisen vain muokkasin reseptiä.

Pohja:
4 viipaletta ruisleipää
3-4rkl sulaa voita/margariinia

Täyte1
200g graavilohta
1 avokado
3/4dl purjoa
2rkl garia (sushi-inkivääri)
1rkl sitruunamehua
1tl wasabia (tulinen japanilainen sinappi)

Täyte2
1 1/2dl sushiriisiä
2dl vettä
2rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2tl suolaa

Huuhtele sushiriisiä, kunnes vesi on kirkasta. Liota kylmässä vedessä noin tunti. Keitä sitten pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää riisiviinietikka ja mausteet.
 
Sekoita leivänmurut sekä voi ja painele seos noin 20cm vuoan pohjalle.
 
Sekoita kuutioitu lohi, avokado ja purjo. Mausta garilla, sitruunamehulla ja wasabilla Levitä täyte vuokaan ja lisää viimeiseksi riisi. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kommentit