Lettutaikina



Leivontablogi ei ole mitään ilman perus lettutaikina ohjetta.
Tässä wanha hyvä ohje, jota isovanhempanikin jo käyttivät.

 5 dl maitoa
2 kananmunaa
2-2,5dl vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
1rkl rasvaa
1-2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

Sekoita munat maidon joukkoon käsivispilällä. Lisää muut aineet koko ajan sekoittain. Sekoita vispilällä, kunnes taikinassa ei ole enää paakkuja. Anna taikinan turvota tovi ja paista pannulla keskilämmöllä ohuita lettuja.

Vinkki!
Lettunen kannattaa kääntää pannulla, kun raaka yläpuoli alkaa näyttää jo hyvinkin kiinteältä ja lettu irtoaa pannusta ilman tuskan hikeä. Pannulle kannattaa laittaa hieman rasvaa ennen paistamista.

Oma suosikkini lättyjen lisänä on omenahillo, mutta lättyjen päällehän voi laittaa melkein mitä tahansa. Jos sokerit jättää pois, voi lätyt täyttää suolaisella täytteellä ja tarjoilla esim. alkuruokana.

Kommentit

  1. Toimiva resepti! Juuri väänsin tästä toimivat mökkiletut. Korvasin puolet maidosta kivennäisvedellä, toimi sitenkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3