"Vinkkejä leipojille"


Löysin ensimmäisestä reseptivihkosestani vinkkejä leipojille. Aloitin kirjoittamaan vihkoa seitsemännellä luokalla. Mikään jauhopeukalo en tuolloin ollut, mutta minusta oli kiva testata kaikenlaisia makeita reseptejä. Suosikkiohjeitani oli kahvijuustokakku, riisimurosuklaat, mariannekääretorttu ja mustikkapiirakka.

Ohjeet juontuu siitä, kun yritin tehdä ranskalaista suklaakakkua, jonka resepti on peräisin ranskalaisen ystäväni mummolta. Ensimmäisellä kerralla kakku onnistui, toisella ei. Oli hieman vaikeuksia muuttaa suuria määriä tomusokeria grammoista desilitroiksi, kun en omistanut vaakaa. Ja muutenkin reseptin kääntäminen olisi pitänyt tehdä huolellisemmin. Jouduin muistaakseni tekemään kakun uudestaan ja hakemaan lisää aineksia kaupasta. Aineetkin lensivät pitkin seiniä tai putosivat lattialle. 

- luutua aina lattiat ennen kuin aloitat (aineita tippuu kuitenkin lattialle aina välillä)
- osta tarvikkeita aina varalta kaksinkertainen määrä
- käännä ulkomaalaiset reseptit huolella!
- varaa vähintään 5h aikaa ja joku sellainen päivä kun olet iloinen
- älä yliarvioi kokintaitoijasi
- ei välttämättä kannata aloittaa kaikkein vaikeimmasta reseptistä
- jos pitelet kädessäsi kakkua ja punaviinipulloa ja molemmat alkavat tippua, pelasta pullo, sillä siitä tulee mukava sotku.
- katso että sinulla on tarpeeksi astioita
- katso että puhelimessa on akkua ja palosammutin on toimiva
- hätätilassa uhraa kakku, älä uhraa ihmishenkiä...

Kommentit