Kahvijuustokakku suklaareunalla



Äitini pitää usein illallisia ystävilleen ja toivoo usein tätä kakkua jälkiruoaksi. Tämä on niin nopea ja helppo tehdä, et aina suostun tämän tekaisemaan.

Pohja:
noin 200g Digestive keksejä
50g voita

Täyte (20cm):
200g maustamatonta tuorejuustoa (2%)
2,5dl Flora vispiä
3/4dl kuumaa kahvia
½dl sokeria
4liivatetta

Tarkemmat ohjeet löytyy mm. täältä. Täytteen voi tuplata 24cm vuokaan, liivatteita tarvii tuolloin 6 ja kahvia ehkä reilu desi.

Kakun päällä olevaan kuvioon pitäisi kai olla tyytyväinen, koska se on tehty vapaalla kädellä suklaata spritsaamalla. Ja inhoan suklaalla työstämistä, saan aina ryssittyä sen. Kyseisen kuvion näin jossain blogissa ja piirsin sen ylös, mutta en todellakaan muista missä.

Reunakoristeet tein candy melts napeista, joita saa leivontatarvikeliikkeistä. Candy meltsit jähmettyvät todella nopeasti, joten suosin mielummin tavallista suklaata tuollaisen reunakoristeen teossa. Suklaan voi halutessaan temperoida.

 Reunat on tehty spritsaamalla sulaa suklaata leivinpaperille, joka on leikattu kakun korkuiseksi ja ympyrän kehän mittaiseksi. Joskus joutuu käyttämään useampaa leivinpaperin palasta. Suklaa laitetaan spritauksen jälkeen papereineen päivineen jääkaappiin jähmettymään pariksi minuutiksi. Suklaan pitää ehtiä jähmettyä hiukan, mutta sen pitää olla vielä taivuteltavissa. Kun suklaa on sopivan jähmeää eikä valu, leivinpaperit kiedotaan kakun ympärille. Leivinpaperia ei vielä irroiteta, vaan kakku laitetaan takaisin jääkaappiin. Kun suklaa on jähmettynyt kunnolla (noin 15min), leivinpaperit poistetaan. 

Tämä on ihanaa. 2v poikammekin söi täytettä oikein innolla, vaikka ei sokerisista leivonnaisista välitäkkään.

Kommentit

  1. Ihana kakku.Suussasulava ja suklaakoriste reunassa pitsimäisenä hurmaava. Kiitos kakku nautinnosta 10+

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3