lauantai 7. tammikuuta 2012

Espanjalainen kaakao



Tämä kaakao syntyy aidosta suklaasta. Tämä muistuttaa hieman suklaakiisseliä ja on mm. Espanjassa suosittu juoma. Passaa loistavasti talven keskelle, mutta toimii hyvin kesälläkin esim. jääkaappikylmänä.

Tämä on myös loistava juoma, jos ei välitä älyttömän makeasta kaakaosta. Tällöin voi käyttää esim. 75% suklaata. Mikäli kestää vähän makeampaa juomaa, kannattaa tätä testata myös valkosuklaisena versiona. Kaakao sopii loistavasti yhteen espanjalaisten churrojen kanssa.

4 annosta

5dl maitoa
125g (tummaa) suklaata 
1 ½ rkl maizenaa

Laita suklaa ja puolet maidosta kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita koko ajan, ettei maito pala pohjaan. Lisää maizena kylmään maitoon ja lisää sekaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Maista kaakaota ja lisää sokeria tarvittaessa. Jos haluaa meksikolaista vivahdetta, voi sekaan lisätä aavistuksen chiliä.

Makean kaakaon ystäville suosittelen maitosuklaata.
Minusta tumma kuitenkin toimii parhaiten.

Vegaanit

Kaakaon voi tehdä myös soija-, kaura-, pähkinä- tai kookosmaitoon. Tietoa maidottomasta vegaanisuklaasta löytyy mm. täältä


2 kommenttia:

  1. Miten ois pikku maxpunktio? ;) Voimia parantumiseen!

    VastaaPoista
  2. Hih, ei ollu kuitenkaan märkää päässä, niin ei tarvi punktoida. Nasonex rulez! ;) Kiitos, kyllä tämä tästä! =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3