Suklaakakkupohja nro3



Tämä resepti on hieman samantyylinen kuin suklaakakkupohja nro1. Ei paras ohje, mutta kivan mehevä. Murustaa tosin aika paljon. Melko tuhti tulee kakusta, mutta asiaa voi kompensoida esim. raikkaalla täytteellä.

20cm vuoka

50-100g tummaa suklaata
125g jauhoja
½tl leivinjauhetta
½tl leivinsoodaa
100g voita
200g sokeria
1tl vaniljasokeria
2 pientä kananmunaa
½dl piimää
1dl kiehuvaa vettä

Sulata suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat. Lisää kuivat aineet vuorotellen piimän ja veden kanssa. Paista 190asteessa 30-40min. Vuoan pohja kannattaa vuorata leivinpaperilla ja voidella reunat voilla ennen kuin taikinan kumoaa siihen.

Anna kakun jäähtyä 5min ja irroita sitten vuoasta. Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista. Kakun saa juuri ja juuri leikattua kolmeen osaan. Kahteen osaan leikattunakin olisi hyvä. Jos määrät tuplaa (kananmunia kuitenkin vain 3kpl), voi tehdä yhden 24cm kakun tai kaksi 20cm kakkua ja laittaa nämä päällekäin.

Kakku on aika samanlainen koostumukseltaan kuin tuo suklaakakkupohja nro1. Kakku jää helposti keskeltä löysähköksi, mutta asiaan voi vaikuttaa pyyhekikalla, joka löytyy pohjan nro1 postauksesta. Linkki yllä. Suklaakakkupohja nro2 on kokeiluistani paras sekä maultaan että koostumukseltaan.  Erittäin helppo valmistaa ja monikäyttöinen eikä ole ihan niin tuhti kuin nämä kaksi muuta tähänastista. Pitää vain kokeilla ja löytää oma suosikkinsa. Dark/white chocolate mud cake on myös loistava suklaakakku, mutta ei kaipaa täytteitä.

Kommentit