sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Toffeemassa



Tämä kuorrute on megahyvä keksintö, sillä tämä maistuu oikeasti hyvälle. Maailman kauneinta jälkeä tällä ei saa aikaan, mutta ihan hyvän kuitenkin. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä.

600g fudge karkkeja (irtokarkkihyllystä)
½dl kermaa


Laita karkit ja kerma kattilaan. Lämmitä seosta keskilämmöllä.


Sekoita tasaiseksi massaksi.


  Voit kaataa massan leivinpaperilla vuorattuun astiaan tai sitten antaa seoksen vähän aikaa jäähtyä ja kääriä kelmuun. Nosta massa jääkaappiin jähmettymään. Itse teen massan edellisenä päivänä jääkaappiin. Massan sekaan voi lisätä ruskeaa elintarvikeväriä, jos haluaa sävystä hieman tummemman.
 
Ota massa sulamaan 2-3h ennen kaulimista huoneenlämpöön. Kesähelteellä riittää tunti. Massa on helppo kaulia silikonialustan päällä ilman tomusokeria. Jos et omista silikonialustaa, käytä tomusokeria, jottei massa tartu alustaan kiinni. Massaa ei kannata älyttömän ohueksi kaulita. Massan alle riittää ohut kerros kermavaahtoa.

 Jäljelle jäävästä massasta voi tehdä muoteilla esim. karkkeja.
Massasta voi myös muovailla koristeita.


8 kommenttia:

  1. Ihan uusi tuttavuus. Repeileekö/halkeileeko massa helposti? Varmasti on hyvänmakuinen :)

    VastaaPoista
  2. Massa ei halkeile kovin helposti ja on melko kiva työstää. Massaa ei kannata säilyttää huoneenlämmössä tunteja sillä se pehmenee liikaa. Tämä maistuu kyllä tosi hyvälle! =) Sokerimassat tahtovat olla melko mauttomia.

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää kyllä ehdottomasti joskus testata! :P

    VastaaPoista
  4. Vau!Kuulostaapa hyvälle.Varmasti kokeilen!!!!Kiitos!

    VastaaPoista
  5. Kiitos tuhannesti tästä ohjeesta, tätä on pakko kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
  6. Mitä toffeemassan alle kannattaa/pitää laittaa? Voi/sokerikreemiä kuten sokerimassan tai marsipaaninkin alle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi-/sokerikreemi tai kermavaahto ovat parhaita.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3