Suklaakonvehdit hasselpähkinämoussella



 Sain inspiraation näihin Kinder Buenosta.
Resepti on ihan omakehittelemä, mutta toimi yllättävän hyvin.

Suklaan työstäminen on aina niin tuskallista, että usein olen ihan varma, ettei leivonnaisesta tule yhtään mitään. Yllättävän usein sitä kuitenkin yllättyy iloisesti lopputuloksesta. Suklaata työstäessä ei saisi kiirehtiä.

n.15kpl
 
150g maitosuklaata
 
20-30g hasselpähkinäjauhetta
2 palaa maitosuklaata
½-3/4dl kermaa
½tl kaakaojauhetta
 
Tein konvehdit sydämenmuotoisissa jääpalamuoteissa. Suklaakonvehteja varten on olemassa myös omia muotteja. Konvehteja varten on suklaa ehdottomasti temperoitava.

Konvehtien valmistuksesta löytyy video täältä.
Vaahdota hasselpähkinäjauhe ja kerma. Lisää sekaan pari palasta sulaa suklaata ja kaakaojauhe. Täytä kolot täytteellä, mutta ei ihan piripintaan. Laita jääkaappiin hetkeksi.

Konvehtien keskelle voi laittaa myös kokonaisen hasselpähkinän.
 

Kotitekoisen pähkinäsuklaalevitteen resepti löytyy täältä. Yhteen konvehtiin laitoin vain pelkkää pähkinäsuklaalevitettä ja sekin toimi ihan hyvin. Vielä on monta konvehtiprojektia kokeilematta.

Kommentit

  1. kivoja konvehteja, nami nami! Psst... blogissani on haaste sinulle!

    VastaaPoista
  2. Paljonko tuohon täytteeseen pitää laittaa tota suklaata? Kun ensin lukee että 150g ja ohjeessa kuitenkin sanotaan että lisää pari palaa sulaa suklaata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 150g suklaata tulee konvehdin kuoreksi. Pari palaa täytteeseen. Korjaampa tekstiä selkeämmäksi.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3