Runebergin kakku



Tämä kakku menee Vesperin vanhainkotiin vanhuksia ilahduttaman, jossa asustelee myös 96v mummoni. Halusin testata Runebergintorttuja tällaisessa kakkumuodossa ja todella kiva tuli.

Runebergintortut kuuluisi alunperin kostuttaa punssilla ja maustaa manteliaromilla, mutta itse jätin nämä kokonaan pois. Keksin kostuttaa Runebergintortut sitruunalla maustetulla vedellä ja siitä tuli niin kiva, että päätin kokeilla sitä tähän kakkuunkin. Mutta kakku ei välttämättä mitään kostutusta edes kaipaa.

200g voita
2dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
2dl piparimuruja
1dl mantelijauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa (tai manteliaromia)
1,5dl maitoa
 
Kostutukseen:
1dl vettä
2 rkl sitruunamehua (tai 2rkl punssia/rommia tai 1tl manteliaromia)
sokeria
 
Pinnalle:
1-2dl vadelmahilloa
 
½dl tomusokeria
1tl vettä
 
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat. Lisää kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi ja kaada 20-22cm vuokaan. Paista 175asteessa noin 50min. Anna jäähtyä. 

Kostuta kakku ja levitä vadelmahillo tasaisesti pinnalle.Sekoita tomusokerista ja vedestä seos ja laita pieneen minigrip-pussiin. Leikkaa kulma auki ja pursota kakun päälle. Sokerikuorrutetta voi ostaa myös ruokakaupoista valmiina.
 

Tuo kakkupohja on niin hyvää, että sitä pitää varmaan tehdä joskus täytekakkupohjaksikin.

Kommentit