Whoopie pie



Whoopie pies alkaa olla myös melko suosittu leivonnainen eri blogeissa, joten pitihän niitä itsekin testata. Täytteen reseptin lainasin Kinuskikissalta. Hyvänmakuinen täyte, mutta aika rumannäköinen. Ensi kerralla laitan täytteeksi suklaakreemiä. Sen voi pursottaa tähtityllalla nätisti keksien väliin. Näiden täyttämiseksi mahtaa riittää puolikaskin määrä reseptistä.

Suklaa-whoopie pie
20kpl

175g jauhoja
1,5tl ruokasoodaa
40g kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
100g pehmeää voita
150g muscovado/fariinisokeria
1 muna
1tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
1,5dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja puolet kuivista aineksista.
Lisää maito ja loput kuivat aineet.


Pursota 40 pyöreää kakkakikkaretta leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille. Pursotukseen voi käyttää esim. nurkasta aukileikattua pussia tai tavallista pursotinpussia ilman tyllaa. Jätä reilusti leviämisvaraa. Tästä määrästä tulee melkein 3 pellillistä.

Paista 180 asteisessa uunissa pellillinen kerrallaan 12-14min. Anna jäähtyä 5min ja nosta pikkuleivät ritilälle jäähtymään täysin.
 
 
Nutella-vaahtokarkkitäyte

½ prk / 200g Nutellaa
100g vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff)
1-2rkl kermaa tai maitoa

Vaahtokarkkilevitettä saa monien markettien Amerikka-hyllystä. Sekoita ainekset keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Lisää nestettä sen verran, että massa on tasaista eikä tartu paakkuna vatkaimiin vaan pysyy kulhossa. Seosta kannattaa pitää hetki jääkaapissa ennen pursotusta, jottei se valu liikaa kekseiltä pois. Pursotin täytteen n.½cm kokoisella pyörötyllalla keksin päälle ja nostin toisen puoliskon päälle. Samalla tavalla kuin macaron leivoksissa. Leivokset kannattaa säilyttää jääkaapissa suljetussa rasiassa. Mutta säilyvät kahvipöydässäkin hyvin monta tuntia.
 

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3