Pääsiäiskorikakku



Tämmöisen kakkusen tein pääsiäiseksi. Aika perus design, mutta todella hauska tehdä. Kakkupohjana on helppo suklaakakkupohja. Tein puolikkaan määrän tuosta reseptistä ja paistoin 15cm vuoassa. Täytteenä on pasha-täyte. Jostain syystä sain päähäni kokeilla sellaista. Resepti on pasha resepti, mutta siihen on lisätty liivatelehtiä.

Pasha

250g maitorahkaa
100g huoneenlämpöistä voita
1 keltuainen
1dl sokeria
2dl kuohukermaa
3tl vaniljasokeria
1rkl sitruunamehua
2rkl mantelijauhetta tai -rouhetta
2rkl sukaattia (tai korintteja tai rusinoita)

Vaahdota kerma. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja sokeri. Yhdistä kaikki ainekset keskenään. Pashaa varten seos laitetaan sideharsolla vuorattuun pasha-muottiin yön yli valumaan, jolloin täyte hyytyy ja sen voi seuraavana päivän kumota tarjoilualustalle.
 
Kakuntäytettä varten kuitenkin halusin nopeuttaa hommaa ja lisäsin joukkoon neljä liivatelehteä. Liivatteet voi liuottaa kiehuvaan sitruunamehuun tai pariin ruokalusikalliseen vettä.

Kakkupohja kannattaa leikata kolmeen osaan ja koota kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan, jotta täyte pääsee hyytymään nätisti. Täytteen kannattaa antaa hyytyä jääkaapissa vähintään 4h. Kakun voi kostuttaa esim. vaniljamaidolla tai -vedellä.


Pursotukset ovat suklaakreemiä. Tuo suklaakreemi nro 1 on todella herkullinen ohje. Päälle voi pursottaa myös vaahdotettua suklaakermaa, mutta kreemi on mielestäni helpompi pursottaa ja jähmettyy jääkaapissa hyvin, jolloin koristelu pysyy varmasti hyvänä. Kermavaahdon sekaan kannattaa aina lisätä vähän vaniljakreemijauhetta ennen pursottamista, jolloin kerma kiinteytyy jääkaapissa.

Koripunoksen pursottamisesta voi lukea tarkemmin täältä. Videokin löytyy kakkumonsterin youtube kanavalta. 


Kakun koristeena on lisäksi suklaamunia. 
 

Korin kahvan tein karkkimassasta, mutta tämä ei tosin ole ollenkaan välttämätön koriste.  Kahva on kiinnitetty kakkuun cocktailtikuilla, jotka on kastettu syötävässä liimassa ja tökätty koristeen sisään. Koristeen kannattaa antaa kuivahtaa ainakin vuorokauden.


Hyvää pääsiäistä! 

Kommentit