torstai 21. maaliskuuta 2013

Raparperi-mascarponepiirakka



Tämä ihana piirakka on muunnelma omena-mascarponepiirakasta, joka on suosikkini makeista piirakoista. Täytteen resepti on muuten sama, mutta omenoiden tilalla käytin raparperia. Tästä tuli aivan yhtä ihanaa kuin omenaversiostakin!

Piirakka on todella helppo ja nopea tehdä. Raparperin joukkoon voi halutessaan lisätä vähän sokeria, mutta itse pidin kirpeän ja makean yhdistelmästä ilman lisättyä sokeria. Piirakkaan voi lisätä myös mansikoita. Piirakka on tehty irtopohjapiirakkavuokaan.

Pohjana käytin tällä kertaa valmista murotaikinaa. Jos haluaa tehdä murotaikinan itse, löytyy siihen resepti täältä. Toki mikätahansa piirakkataikina melkeinpä passaa. Alkuperäisreseptin pohjataikina on melko lötköä eikä sitä kannata esipaistaa. Hyvänmakuinen se toki on. Jos haluaa jättää kaurahiutaleet pois, voi ne korvata  ½ desilitralla vehnäjauhoja.


 Tässä vähän kauniita kevätkukkasia, joita sain naistenpäivälahjaksi. 

3 kommenttia:

  1. Hetken jo mietin onko kevät aikaisessa, mutta taitaa raparperit olla vielä pakkasen antia!

    VastaaPoista
  2. Löytyy kyllä jo kaupoista tuoreena. ;)

    VastaaPoista
  3. Mmm... Tämä kuulostaa vallan ihanalta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3