Päärynä-omenajäätelö



Tämä jäätelö on tehty aidoista päärynöista ja omenoista. Jos ei jaksa itse soseuttaa hedelmiä, voi käyttää myös päärynä- ja omenapilttiä. Jos haluaa jäätelön maistuvan enemmän kauppojen valmisjäätelöltä, kannattaa maustaa jäätelö päärynä- ja omena-aromeilla, joita voi tilata esim. täältä.

noin 1 litra

2,5dl kermaa
½prk (n.200g) kondensoitua maitoa
2 pientä päärynää (tai 2prk päärynäpilttiä tai 5-10ml aromia)
1 pieni omena (tai 1prk omenapilttiä tai n.100g omenahilloa tai 3-6 tippaa aromia)
(vihreää elintarvikeväriä)
1-2rkl glukoosisiirappia
kinuskikastiketta

Vaahdota kerma. Lisää sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Glukoosia ei ole pakko käyttää, mutta se tekee jäätelöstä hieman pehmeämpää. Kuori päärynät ja omena ja poista kodat. Soseuta hedelmät ja lisää seokseen tai mausta seos valmishillolla tai aromilla. Lisää väriä halutessasi. Itse käytin hieman Wiltonin leaf green väriä. Wiltonin geelivärit ovat mielestäni parhaita leivonnassa.


Kaada seos 1-1,5litran leipävuokaan, joka on vuorattu kelmulla. Seosta ei tarvitse sekoitella pakastuksen lomassa. Pakasta vähintään 6h. Kumoa jäätelö tarjoiluvadille ja kaada päälle kinuskikastiketta. Koristeeksi laitoin lisäksi sitruunamelissanlehtiä, mutta mintunlehdetkin passaisivat hyvin.


Leipävuoassa pakastetusta jäätelöstä on helppo leikata palasia. Tämä maistuu ihan päärynähillolle. Suklaakastikekin passaisi tähän todella hyvin. Päärynää ja omenaa voi laittaa oman maun mukaan missä suhteessa haluaa.

Kommentit