Suklaa-kookos kuppikakut



Näistä kuppikakuista tuli kyllä tosi hyviä! Etenkin tuo kuorrute on ihana. Kannattaa kokeilla ainakin sitä. Mikäli tykkää kookoksesta, niin ehdottomasti kannattaa kokeilla myös muffinsseja. Näistä tuli kivan kiinteitä, muttei kuitenkaan kuivia. 

Muffinssejakin voi muuten kostuttaa hieman vaikka kotitekoisella siirapilla, jos pelottaa että muffinssit kuivahtavat esim. jääkaapissa. Useimmissa resepteissä muffinssien pinnasta tulee melkoisen kiinteä, mutta toki osa pitää tätä vain hyvänä asiana. Itse yleensä säilytän muffinsseja suljetussa rasiassa, jotta ne pysyvät mehevinä. 

Metalliset muffinssivuoat ovat käteviä, koska ne eivät päästä kosteutta läpi ja muffinssit pysyvät mehevinä. Tosin itse olen pari kertaa törmännyt siihen, että värillisistä metallivuoista on jäänyt väriä muffinipeltiin.. Muffinssin kypsyyttä voi testata esim. cocktailtikulla. Muffinssiin pistettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa kiinni. Osa paperisista muffinssivuoista menee uunissa huonoksi.

n.12kpl

1dl kookoshiutaleita
75g suklaata sulana
2 munaa
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
100g sulaa voita
0,75g kookoskermaa tai -maitoa
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2,5rkl kaakaojauhetta
1,5rkl kahvia

Kuorrute:
250g suklaata
1,5dl kermaa
2rkl hunajaa
ripaus suolaa
1rkl voita huoneenlämpöisenä
100g tuorejuustoa (hunaja tai marabou suklaa)

Paahda kookoshiutaleita kattilassa keskilämmöllä pari minuuttia. Näin niiden aromit tulevat paremmin esiin. Tämä ei tosin ole pakollista. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää voisula ja kookoskerma. Lisää kuivat aineet. Lisää viimeiseksi kahvi, suklaa ja kookoshiutaleet. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 15min.

Kuorrutetta varten laita suklaa, hunaja, suola ja kerma kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä. Lisää sekaan voi ja tuorejuusto. Vatkaa sähkövatkaimella hetki ja nosta seos jääkaappiin noin 30minuutiksi. Vaahdota seosta vielä tämän jälkeen hetki ja nosta vielä tarvittaessa jääkaappiin, kunnes seos on sen verran kiinteää että sitä on helppo pursottaa. Käytin uutta hunajatuorejuustoa tähän ja siitä tuli kyllä tosi hyvä.


Siniset paperiset muffinssivuoat ovat Dr.Oetkeriltä ja ne pysyvät uunissa tosi hyvinä. Väri säilyy ihan entisellään eivätkä ne vety helposti. Niissä on mainio tehdä esim. sokerimassalla kuorrutettuja kuppikakkuja. Vihreät vuoat ovat metallivuokia. 


Tein muutaman sokerimassalla ja sugar veilillä koristellun kuppikakunkin, kun jäi ylijäämäaineksia muista projekteista. Noita kukkavuokia en uskaltanut laittaa uuniin, vaikka ne uuninkestäviä ovatkin. Noin hentoisilla paperivuoilla on vain tapana vettyä uunissa ja niiden väritys menee rumaksi.


Kommentit

  1. Herkullisen kuuloinen yhdistelmä suklaa ja kookos. Varmasti hyviä. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3