Suklaa-tuorejuustokuppikakut



Suklaakakkupohja, jonka päälle tulee juustokakkutäyte. Kuulostaa aika toooosi hyvältä! Idean tähän reseptiin sain Hummingbird bakeryn kirjasta, mutta muokkasin reseptiä vähän.

Tällä reseptillä tulee noin 12 keskikokoista muffinssia. Mutta saattaisi olla hyvä idea paistaa nämä ihan pienissä muffinssivuoissa, sillä nämä ovat melko makeita.
Koristelu on luonnollisesti halloween-teemainen.

Suklaakakkupohja
190g (vajaa 3dl) vehnäjauhoja
120g (vajaa 1,5dl) sokeria
40g (1dl) kaakaojauhetta
0,5tl ruokasoodaa
0,4dl öljyä
1,5tl valkoviinietikkaa
0,5tl vanilja-aromia

Juustokakkutäyte
140g appelsiinituorejuustoa
(appelsiinin kuoriraastetta)
60g (0,7dl) sokeria
1 muna
0,5dl vanilja-aromia
ripaus suolaa
100g maitosuklaarouhetta

Kuorrute:
2dl kermaa
100g maitosuklaata
60g appelsiinituorejuustoa

Kakkupohjaa varten sekoita jauhot, sokeri, kaakaojauhe ja sooda. Sekoita toisessa astiassa öljy, etikka ja vanilja. Lisää seos tasaisena nauhana jauhoseokseen koko ajan sekoittaen. Tämän voi tehdä käsin tai käyttää sähkövatkainta. Taikinasta tulee todella kiinteä. Jaa taikina muffinssivuokiin.

Juustokakkutäytettä varten vaahdota muna ja sokeri. Lisää tuorejuusto, vanilja ja suola. Lisää lopuksi suklaarouhe lusikalla sekoittaen. Laita noin 1rkl täytettä jokaiseen vuokaan suklaakakkutaikinan päälle. Paista 170asteisessa uunissa noin 20min. Anna jäähtyä.

Kuorrutetta varten sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Lisää lopuksi sula suklaa ja sekoita hyvin. Kuorrutteen voi tehdä myös niin, että laittaa kerman ja suklaan kattilaan ja lämmittää kunnes suklaa on sulanut. Sitten seoksen annetaan jäähtyä ihan jääkaappikylmäksi ja sitten vasta vaahdotetaan ja lisätään tuorejuusto. Kuorrutteesta tulee näin tasaisempi ja nätimpi, mutta tämä vie enemmän aikaa.

Halloween koristelua varten levitin kuorrutetta muffinssien päälle veitsellä ja ripottelin kandisokerikeksimurskaa kuorrutteen päälle. Koristeet on tehty pääasiassa sokerimassasta. Valmiskoristesettejäkin löytyy leivontatarvikeliikkeistä, mutta ei nuo koristeet kovin työläitä ole tehdä.
 
Pinnasta saisi hieman nätimmän, jos kuorrutteen päälle laittaisi ympyränmuotoisen palan sokerimassaa, kuten esim. näissä kuppikakuissa.

 
Muffinit olivat todella makeita ja tuhteja. Appelsiini ei kovin voimakkaasti maistunut, joten tuorejuustotäytteeseen kannattaa lisätä appelsiinin kuoriraastetta sekaan. Ideana hauska, vaikka makuun petyinkin vähän!

Kommentit

  1. Herkullisen kuuloinen tuo resepti ja ihanan erilainen =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Kantsii testata vaikka ihan mielenkiinnosta ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos arvontaan osallistumisesta :) Hmm.. makuuhuoneesta voisinkin tehdä postauksen. ainut että se ei ole tällä hetkellä ominta tyyliäni, vaan enemmän maalaisromanttinen :) itse olen vähitellen muokannut kotiamme modernimmaksi ja pelkistetymmäksi.. mutta toki voin laittaa postausta tulemaan :) On muuten hienoja halloween juttuja sinulla!!! :) Itsellä mennyt koko halloween ihan ohitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva =) Olen itsekin pelkistetyn tyylin ystävä. Ja minimalistin ;) En ole kovin romantiikan ystävä, mutta olen suunnitellut että makuuhuoneestamme tulisi kuitenkin hieman romanttinen. Ei kuitenkaan mitään girlie girl värejä, että mieskin viihtyy =D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3