Uuden vuoden kello



Tässä meidän uuden vuoden pirskeisiin vähän muffinsseja. Löysin tosi ihanan sitruunamuffinssireseptin, jolla tulee kyllä melko täydellisiä muffinsseja!

noin 15kpl

150g leivontamargariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 sitruuna
1dl maitoa

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen hyvin joka välissä. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste. Sekoita hyvin ja jaa muffinssivuokiin. Lisäsin jokaisen muffinin keskelle pienen palan valkosuklaata, mutta se ehkä vähän kärvähti uunissa, joten ei ole paras suklaa tähän. Maku tosin oli hirmu hyvä, mutta suklaa ei oikein näyttänyt nätiltä sisällä. Paista muffinsseja 200 asteessa noin 15-20min.
Anna jäähtyä.

Kuorrutteena on tuorejuusto-voi-sokerikreemi.
Käytin seuraavanlaista ohjetta:

250g leivontamargariinia
5dl tomusokeria
100g tuorejuustoa
noin 2tl vanilja-aromia

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vanilja. Pursota muffinssien päälle pussilla, jonka kulmasta on leikattu pieni pala pois. Tai sitten voi käyttää pelkkää pursotinpussia ilman tyllaa.


Koristeet tein satin ice massasta. Otin pienellä ympyrämuotilla palasia massasta ja annoin kuivaa yön yli. Sitten pursotin mustilla candy meltseillä roomalaiset numerot ja viisarit. Tumma suklaa käy myös, mutta se kannattaisi temperoida, jotta suklaakoristeet eivät lötsähdä. Numerot voi piirtää paperille malliksi ja pursottaa sitten suklaa leivinpaperille.





Alustana on kakkupahvi, johon liimasin teipillä kiinni kauniita kakkupapereita. Täytekakkujen alle ei koskaan kannata laittaa kakkupaperia, sillä se helposti menee ihan selluloosamössöksi kostean kakun alla ja sitten vieraat syleksivät paperinpalasia juhlissa. Muffinien alla tämä toimi.


Numerot liimasin vielä elintarvikeliimalla massan palaseen kiinni. Huomasin, että liimaa kannattaa sivellä massalle eikä kirjainten taakse, sillä niiden nostelu varmasti aiheuttaa osan rikkoutumisen. Numeroita kannattaa tehdä muuten useampia varalle. Numerot voi tehdä myös sokerimassasta tai pikeeristä.


 Kuppikakut kannattaa säilyttää suljetussa rasiassa jääkaapissa, jotteivat ne kuiva ja kuorrute pääsee kiinteytymään.


Oikein onnellista uutta vuotta MMXIV kaikille!!!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3