Homemade Wiener Nougat



Bongasin tämän reseptin Suklaapossun blogista. Minua kiehtoo kaikki reseptit, joissa pyritään jäljittelemään jotain vanhaa klassikkoleivonnaista tai makeista. Näistä tuli ihan aidonmakuisia ilman lisäaineita!

Noin 60 palaa

200g (4kpl) Marabou Dubbel nougat patukoita
100g maitosuklaata 
50g tummaa suklaata
100g mantelilastuja
1rkl voita

Sulata nougat ja suklaa vesihauteessa. Nougat palaa paljon helpommin kuin suklaa, joten suosittelen sulattamaan sen aina näin. Vesi ei saa kiehuvaa, sillä tällöinkin nougat palaa. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Paahda mantelit kuivalla pannulla. Tätä vaihetta ei kannata skipata, sillä leivonnassa käytetyt pähkinät kannattaa melkein aina paahtaa, jotta niiden maut saadaan paremmin esiin. Lisää mantelilastut nougat-suklaaseokseen ja sekoita lusilalla. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun 20x20cm vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan. Leikkaa palasiksi. Suklaat kannattaa säilyttää jääkaapissa, mutta ne säilyvät kyllä tarjoilupöydässäkin useamman tunnin ajan hyvänä.

Suklaat voi myös halutessaan temperoida, jolloin suklaat voi säilyttää huoneenlämmössä 1-2vrk ajan. Itse yleensä en vaivaudu suklaata näitä varten temperoimaan, sillä suklaat häviävät pöydästä niin nopeaa. Suklaan temperoinnista voi lukea tarkemmin täältä.


Video wiener nougatin valmistuksesta.
Katso myös homemade Snickers!

Kommentit

  1. Nämä olivat kyllä hyviä, vaikka eivät tosiaan aivan täysin aidon makuisia. Mä oon tehnyt parikin kertaa Snickersiä, ja olivat mun (ja muiden) mielestä tosi hyviä. Ohje löytyy tuolta http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/04/snickers-ii.html Sitä pohjaa pitää vain muuttaa hieman vähemmän murenevaksi, mutta uskoisin sen onnistuvan glukoosisiirapilla (sekä uudella sokerilämpömittarillani).

    Tuo Twix-ohje kiinnostaa mua. Niiden tekeminen mielessä jo pidemmän aikaa, mutta harmi kun kaikkea ei aina ehdi tekemään. Ja Marsiakin olisi kiva tehdä, se taitaa olla melko samanlainen Snickersin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kokeilla tuota snickersiä. Kiitos vinkistä! =)

      Poista
  2. Ahh, tätä on pakko koittaa! Rrrrakastan wiener nougata :)
    Ja varmaan noita twixejäkin ;)

    VastaaPoista
  3. Uiiiihjjjjuuiii..vesi herahtaa kielelle kun kuvaa katsoo! Niin kauniita, pieniä, täydellisiä suklaita <3 Kyllä sä vaan osaat! Ihanaa viikonloppua! Halit! <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3