Limepavlova



Sain idean tähän limepavlovaan serkultani, joka teki limemarenkeja. Pienet marengit ovat hyvä vaihtoehto esim. kutsuille, jonne tulee paljon vieraita. Ne ovat näppärämpiä tarjoilla ja ovat ehkä hieman nätimpiäkin. Pavlova on enemmän kotiväelle tarkoitettu jälkiruoka.

Pidän pavlovasta huomattavasti enemmän kuin tavallisesta marengista ja siksi teenkin usein sitä. Pavlova on marenkikakku, joka on sisältä ihanan pehmeä. Kakun voi maustaa monella eri tavalla. Olen aiemmin tehnyt vanlja- ja suklaapavlovaa. Tämä on näistä kolmesta ehdoton suosikkini!

3 valkuaista
12rkl sokeria
1,5tl maizenaa
1tl viinietikkaa
1 limen kuoriraaste

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää maizena ja etikka. Nämä tekevät marengin sisuksesta ihanan pehmeän. Sekoita vaahto kiinteäksi ja kiiltäväksi. Lisää lopuksi kuoriraaste ja sekoita lusikalla. Vaahto saa olla jämäkkää.


Kokoa marenki keoksi pellille leivinpaperin päälle (halkaisija vajaa 20cm). Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita marenki uuniin keskitasolle ja vähennä lämpötila heti 150 asteeseen. Näin marengin pinnasta tulee rapea. Paista marenkia noin tunti.


Nosta marenki välittömästi tarjoilualustalle. Mikäli marengin antaa jäähtyä pellillä, se hajoaa helposti siirrettäessä. Joissain ohjeissa sanotaan, että pavlovan kannattaa antaa jäähtyä uunissa, mutta itse teen yleensä näin. Olen malttamaton.


Päälle vaahdotin 1,5dl kermaa ja maustoin sen vaniljalla. Kermaa voisi tosin laittaa enemmänkin. Koristeeksi sopii tuoreet mansikat, mutta koska nyt ei ole sesonkiaika, raastoin päälle vain hieman limenkuorta. Koristelu ei ole maailman nätein, mutta herkullinen tämä todellakin oli! Kuten kuvasta näkyy, marenki on ihanan pehmeännäköinen sisältä rapean kuoren alla. Lime maistui juuri sopivasti kakussa. Kakusta riittää ainakin kymmenelle henkilölle.

Kommentit

  1. Oijjoi! Herkullisen näköinen ja varmasti myös makuinen! Käyhän kurkkaamassa pupukoristeita ja uutta blogia ( www.ikkunatunemattomaan.blogspot.fi ) ! ;) Halit!

    VastaaPoista
  2. oi nam minkä näköinen! Tätä pitää kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Oi, oi! Todella hyvän näköistä. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3