Panda kuppikakut



Sain testattavakseni paljon Pandan suklaita. Suklaa on yksi suosikki raaka-aineeni, vaikka onkin yllättävän haastava työstää. Olen jo pitkään halunnut kokeilla eläinaiheisia kuppikakkuja ja mikäs sen suloisempi otus kuin panda.

Tummasta suklaasta näistä voisi tehdä ihan tavallisiakin nalleja. Ja ganachea pursottamalla voisi tehdä vaikka koiran tai kissan. Muffinssit ovat suklaa crisp muffinsseja ja kuorrutteena on suklaa ganache.


Arvatkaas oliko päivä pelastettu, kun postipoika toi tämmöisen läjän suklaata yks aamu ovelle! Suklaaholistina menin luonnollisesti ihan sekaisin ja kuvailin näitä ympäri kämppää ja ihmettelin ainakin tunnin suurta suklaaläjää.
 
Halusin pääasiassa hyödyntää noita suklaalevyjä leivonnassa, mutta sitten myös tajusin, että noista pop-karkeista tulee aivan täydellistä rocky road suklaata! Senkin resepti löytyy postauksen lopusta.

Paketissa oli viittä eri Pandan suklaalevyä: Hurmaava tumma, Kinuski Muru, Kultainen Crisp, Valloittava Valkoinen ja Maitosuklaa. Lisäksi tuli Mansikka, Minttu ja Toffee täytesuklaata. Mini Ahaa suklaacrisp ja minttucrisp patukoita. Pop Jelly, Crunch, Fudge karkkeja sekä Suklaapoppareita.

Suklaacrisp muffinssit

noin 18kpl

2 munaa
200g (2,4dl) sokeria
130g (2dl) vehnäjauhoja
50g (1,25dl) kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,6dl täysmaitoa
0,25dl vanilja-aromia
160g leivontamargariinia sulana
130g Pandan kultainen crisp suklaata
Mini Ahaa suklaacrisp patukoita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vanilja maitoon. Lisää kuivat aineet maidon kanssa vuorotellen seokseen. Voit käyttää sähkövatkainta. Lisää sula, jäähtynyt margariini ja sekoita lusikalla. Lisää lopuksi rouhittu crisp suklaa. 


Täytä muffinsivuoat niin että kolmanne sjää tyhjää. Laita lopuksi puolikas minicrisp suklaapatukka taikinan keskelle. Paista 170 asteessa noin 30min, kunnes muffinssit ovat kimmoisia. Anna jäähtyä.

Suklaa ganache

130g valkosuklaata
2dl kuohukermaa

Kuumenna kerma kattilassa. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä aivan jääkaappikylmäksi. Tee seos mielellään jo edellisenä päivänä jääkaappiin viilenemään. Vaahdota jääkaappikylmä ganache vaahdoiksi sähkövatkaimella. Pika ganache syntyy, niin että vaahdotetun kermavaahdon sekaan lisätään sula, jäähtynyt suklaa, mutta tästä ei tule aivan yhtä nätti ja tasainen lopputulos.


Sivele ganachea muffinssin päälle. Keskelle voi jäädä pieni keko. Dippaa sitten muffinssi kookoshiutaleisiin. Mikäli et halua käyttää kookoshitaleita, niin sokeritai valkoiset nonparellit passaavat ihan yhtä hyvin. Ganachen voi myös pursottaa kukkatyllala pieninä pisteinä muffinssin päälle, jolloin tulee myös tuommoinen karvainen efekti.

Koristeluun tarvitaan tummaa ja valkosuklaata. Tummaa suklaata tarvitaan noin 50g, valkosuklaata pari riviä. Laita sula suklaa pieniin minigrip pusseihin ja leikkaa pussin nurkasta pienen pieni pala pois. Pursota sitten kuppikakkujen päälle nenä ja suu. Pursota leivinpaperille kuusi pientä ja kuusi isompaa ympyrää (korvat ja silmät) tummalla suklaalla. Laita pakkaseen hetkeksi jähmettymään. Käännä silmät (isompi ympyrä) ympäri ja pursota sileälle puolelle valkosuklaalla silmän valkuaiset ja sitten vielä pieni piste valkoisen suklaan keskelle. 


Tökkää pienemmät ympyrät korviksi ja asettele silmät paikoilleen.
Suklaacrisp kuppikakut saivat hirrrmuisesti kehuja.


 Näin kevään loppupuolella valmistujaisjuhlat tietenkin tekevät tuloaan ja siksipä tässä on myös koristelu variaatio näihin muffinsseihin. Ylioppilasjuhlat ovat yleensä yksi suurimpia valmistujaisjuhlia ja valmisteluja tehdessä kannattaakin ottaa huomioon, että leivonnaisten kannattaa olla kohtuu helppoja valmistaa ja nopeita koristella. Ylläolevat ylioppilaslakit on koristeltu mustalla sokerimassan palasella ja koristeeksi on vielä laitettu pieni kultainen sokerihelmi. Liimana toimii vesi.



Rocky Road suklaa

260g Pandan Kinuski Muru suklaata (2 levyä)
kourallinen minivaahtokarkkeja
Pandan POP crunch, jelly ja fudge karkkeja
1dl cashew pähkinöitä rouhittuina

Tämä rocky road suklaa on helppo ja nopea tehdä. Nuo pop-karkit soveltuvat aivan loistavasti tähän, sillä ne pitävät kauniisti muotonsa suklaan keskellä ja näyttävät todella kauniilta, kun patukat on leikattu. Pidin kaikista POP karkeista myös sellaisenaan. Varsinkin jelly ja fudge karkit olivat lemppareitani.


Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sekaan muut ainekset. Karkkeja voi lisätä vähän maun mukaan. Taisin laittaa noin desin karkkeja jokaisesta pop pussista. Pähkinät voi jättää pois tai korvata omilla lempipähkinöillä. Sekoita tasaiseksi ja kaada 20x20cm kokoiseen vuokaan, joka on vuorattu kauttaaltaan leivinpaperilla. Koristele suklaa jo tässä vaiheessa esim. nonparelleilla ja rouhitulla valkosuklaalla. Näin koristeet pääsevät kiinnittymään suklaaseen eivätkä huliaile pitkin lattiaa leikkuu vaiheessa.
 
Laita vuoka jääkaappiin 3-4h ajaksi, jotta suklaa kerkeää jähmettyä. Leikkaa paloiksi. 
Patukat säilyvät huoneenlämmössä useita päiviä, mutta niitä kannattaa pitää kelmun alla.


Mansikka ja aprikoosi karkit näkyvät kauniisti lopputuloksessa. Vaahtikset ja crunch karkit ovat melkeinpä pakollisia rocky road suklaassa. Mikä tahansa karkki tähän ei sovi. Irtokarkit esim. tuppaavat olemaan liian kovia tai sitkeitä. Kinuski muru suklaa passasi tähän ihan täydellisesti!


Suklaapoppareista piti vielä napata kuva, sillä poikamme on popcorn fani. Yleensä teen popparit pannulla ilman voita ja suolaa. Hän piti kovasti tuosta kun lisäsin suklaapoppareita tavallisten poppareiden joukkoon. Minustakin nuo suklaapopparit kannataa ehdottomasti nauttia tavallisten poppareidenn kanssa, sillä tällöin makean ja suolaisen maut korostuvat entisestään ja suklaapopparit maistuvatkin paremmalle.


Yhteistyössä:
http://blogirinki.fi/

http://www.panda.fi/

Kommentit

  1. No jopas on ihania herkkuja! Nuo Panda-muffinsit ja ylioppilasmuffinsit ovat tosi kivoja ideoita.Tuota ylläolevaa rocky road suklaa ohjettakin on kyllä pakko jossain välissä testata.

    VastaaPoista
  2. Kun teet isompia kakkuja, joille ei ole tarpeeksi isoa kakkukupua, niin miten säilytät ne?
    - Joanna :)

    VastaaPoista
  3. Sokerimassalla kuorrutettuja kakkuja ei kannata säilyttää kuvun alla, sillä massa alkaa hikoilemaan. Kuorruttamattomat kakut kannattaa säilyttää kelmuun käärittyinä, etteivät ne kuiva. Kermakakut voi säilyttää kuvun alla, sillä kerma imee hajuja tosi tehokkaasti. Isot kerroskakut yleensä kokoan vasta tosi lähellä juhlaa, jolloin niitä on helpompi säilyttää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3