Macaronit italialaisella marengilla



Macaronit voi luonnollisesti tehdä myös italialaisesta/sveitsiläisestä marengista
Pitihän se testata tätäkin tyyliä, sillä ajattelin, että ehkä macaroneista tulisi jotenkin pehmeämpiä ja nätimpiä kuin tavallisella ohjeella tehtynä. Tämä taikina oli kuitenkin huomattavasti paksumpaa ja vaikka kuinka hyvin koitin sitä sekoitella, oli pursotuksen jälki aika ruma.. Tämä näkyy kuvassakin tuommoisena ärsyttävänä pisteenä lopputuloksessa.. Mut olen varma, että vika oli todellakin sekoittajassa eikä reseptissä.

Yleinen nyrkkisääntö on, että perus macarontaikinaa saa sekoittaa 50 kertaa, mutta tässä taitaa päteä lähemmäs 70 kertaa. En osaa sanoa tarkkaan, kokeilkaa. Itsellä taikina jäi siis liian jämäkäksi, kun olen tottunut olemaan varovainen sekoittamisen kanssa. Mutta muuten loistava ohje ja macaronien maku oli hyvä. Ohje on poimittu Passion 4 baking blogista. Ohjeella tuli neljä pellillistä, mikä on tavanomaista enemmän mielestäni.

2rkl (35g) sokeria
120g valkuaista
½ vaniljatanko (tai ½tl vanilla bean paste)

150g sokeria (siirappia varten)
50ml vettä (siirappia varten)

150g mantelijauhetta
150g tomusokeria

Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lisää vaniljatangon siemenet.
Keitä sokeria ja vettä kattilassa, kunnes seos on 118 asteinen. Kaada siirappi valkuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa suurimmalla teholla, kunnes kulho on jäähtynyt.
Värjää marenki. Tomuvärit ovat näppärimpiä.
Hienonna mantelijauhe ja tomusokeri tehosekoittimessa ja siiviöi seokseen.
Sekoittele seosta, kunnes se on oikean paksuista.

Pursota kiekkoja leivinpaperille ja anna macaronien seistä huoneelämmössä 30-60min, kunnes päälle on muodostunut kuori.
Paista macaroneja 150 asteessa noin 12min. Anna jäähtyä hetki ja irroita paperista.
Kuoret voi täyttää heti tai ne voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

 Tarkemmin macaron-taikinan valmistuksesta ja sudenkuopista voi lukea täältä.


Minä laitoin täytteeksi lemon curdia ja marenkikreemiä. Macaronit tulevat äitini syntymäpäiville ja hänen yksi lempileivonnaisista on sitruuna-marenkipiirakka. Koristeluteemana on Liisa Ihmemaassa -teema, koska olen halunnut jo pitkään kokeilla sitä ja mielestäni se sopii hyvin myös aikuisten juhliin. Viime vuonna tein tämän vintage-kakun.


Kommentit

  1. Lemon curd macaroneihin tosi hyvin, kun se on niin raikasta ja macaron taas makea. Mä tykkään tuosta italialaisesta ohjeessa. Taikina on kyllä hieman sitkeämpää laatua kuin ranskalaisella menetelmällä tehty, mutta ainakin mulla se on mennyt sopivan löysäksi ja pinta tasoittunut hyvin. Katsoin, niin tuo ohje on mittasuhteiltaan samanlainen kuin käyttämäni (löytyy esim. täältä http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/05/lime-macaron-leivokset.html), mutta mä olen lämmittänyt sokeriliemen vain 110 asteiseksi. En tiedä, mutta tuli mieleen mahtaiskohan siinä olla syytä, että taikinasi pysyi jämäkkänä..?

    VastaaPoista
  2. Se voi olla, minäpä kokeilen seuraavaksi 110asteista siirappia. Kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3