Minttu-suklaajäätelö



Tein vasta minttuhyydykekakkua ja sain vinkin käyttää vahvaa minttua leivonnassa, jolloin mintun mausta tulee voimakkaampi. Ajattelin sitten kokeilla aitoa minttua jäätelön teossa.

Tuolla vahvalla mintulla saa tosiaan paljon voimakkaamman maun kuin tavallisella mintulla. Vahvaa minttua löysin tavallisesta marketista. Marketit saavat täydennystä yrttivalikoimiinsa vain 1-2 kertaa viikossa, joten kannattaa tiedustella myyjiltä, jollei löydä etsimäänsä.

Olen aiemmin tehnyt minttu-suklaajäätelöä minttuöljystä (syötävästä, ei kiukaalle heitettävästä), sillä minttuaromissa ei ole tarpeeksi potkua. Minttuaromi passaa kyllä hyvin mm. makeisten ja kreemien tekoon. Ja Ebe mainitsikin jo minttukakun kommenttikentässä, että minttuaromit ovat yleensä luonnosta peräisin eivätkä siksi ole keinotekoisimmasta päästä, joten niitä on ihan kiva käyttää.
Tämä resepti sopii hyvin jäätelökoneelle.

noin 1 litra

4dl maitoa
4dl kermaa
2 munaa
2 keltuaista
2 ruukkua Vahvaa Minttua
1,5dl sokeria
vihreää elintarvikeväriä
2rkl glukoosisiirappia
100-150g tummaa suklaata rouhittuna

1. Laita maito, kerma ja hienonnettu minttu kannelliseen purkkiin ja jääkaappiin yön yli.
 
2. Vaahdota munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi metallisessa kulhossa tai kattilassa.
 
3. Lämmitä maito-kerma-minttuseos lämpimäksi, mutta älä anna kiehua. Mikäli seosta ei halua laittaa maustumaan edellisenä päivänä jääkaappiin, voi mintun tietty lisätä tässäkin vaiheessa ja antaa maustua ainakin 15min ajan. Mutta suosittelen tekemään seoksen jo edellisenä päivänä.
 
4. Laita muna-sokeri seos vesihauteeseen (keskilämpö) ja lisää lämmin maitoseos vähitelleen joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää myös glukoosisiirappi. Tämä tekee jäätelöstä pehmeää ja helpommin leikattavaa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen noin 10min ajan, kunnes seoksen koostumus muistuttaa löysää kermavaahtoa. Lisää vihreä väri halutessasi (käytin sävyä Minttu).
 
5. Anna seoksen jäähtyä ja lisää lopuksi suklaarouhe. Suklaan voi lisätä jo hieman lämpimäänkin seokseen, jolloin jäätelöön tulee kivoja raitoja. Tai sitten suklaan voi jättää kokonaan pois ja tarjoilla jäätelö vaikka suklaakastikkeen kanssa.
 
6. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista sen ohjeen mukaan.
 
Tai kaada seos vuokaan ja laita pakkaseen. Sekoita jäätelöä pari kertaa pakastuksen alkuvaiheessa esim. 30min välein, jolloin jäätelöstä tulee tasaista. Itse kaadoin jäätelön vain silikoniseen kakkuvuokaan enkä sekoitellut ollenkaan. Tuli kuitenkin ihan hyvä.


Mielestäni minttuöljystä tehty jäätelö oli kuitenkin parempaa kuin tämä yrteistä tehty. Tässäkin oli kivan voimakas mintun maku, mutta ei niin voimakas kuin minttuöljystä.

Kommentit

  1. Mä heitin mintun ihan raakana, keittelemättä mitenkään. Maistui todella hyvin, piti vain malttaa silputa tarpeeksi pieneksi että on miellyttävä syödä. En koskaan keittele mitään jos teen jätskiä, kaikki ainekset koneeseen vaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3