Banoffee



Enpä ole tätä klassista banoffee piirakkaa aiemmin tehnytkään. Syönyt kyllä olen monesti. Kaikenlaisia variaatioita jäätelöstä täytekakkuun on kyllä tullut tehtyä. Tämä on niin nopea ja helppo resepti että sokea apinakin pystyisi tähän. Piirakka syntyy ilman uunia pelkästään viidestä raaka-aineesta. Toki eri versioita voi kehitellä ihan oman maun mukaan. Tässä minun versioni:

Pohja:
n.200g Digestive keksejä
70g voita (sulana tai huoneenlämpöisenä)

Täyte:
1prk (n.400g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
n.2,5dl kermaa
1 banaani

Murskaa keksit kulhossa, pussissa tai monitoimikoneessa. Lisää voi ja sekoita hyvin. Painele seos noin 24cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi kylmään.

Vaahdota kerma. Kerman joukkoon voi lisätä 1-2rkl vaniljakreemijauhetta, jolloin siitä tulee jämäkämpää. Kerman voi myös maustaa tomusokerilla tai vaniljasokerilla.
Valmiiksi kinuskiksi keitettyä konensoitua maitoa saa marketeista ja leivontarvikeliikkeistä. Sitä voi myös keittää itse tavallisesta kondensoidusta maidosta (sokeroitu maitotiiviste). Kts tarkemmin täältä. Levitä kinuskia pohjalle. Pilko banaani ja lado siivut kinuskin päälle. Lado päällimmäiseksi kerma. Kerman voi myös pursottaa päälle, mutta minusta se on kotitekoisemman näköinen näin.
Pinnalle ripottelin wiener crush rouhetta.

Vinkkejä! 
-Kerman tilalla voi käyttää myös marenkia ja polttaa sen pintaa butaanipolttimella.
-Kinuskin (dulce de leche) voi tehdä myös itse alusta asti.
-Kermaa tai keksipohjaa voi maustaa vielä esim. kanelilla, inkiväärillä, pähkinöillä tai suklaalla.
-Banaani ei tummu rumaksi, kun siivut uittaa sitruunamehussa. Sitruuna ei lopputuloksessa juurikaan maistu. Sitruunamehua saa olla aika reippaasti. Muuten se ei estä tummumista.

Varoitus!
Tähän jää koukkuun.

Kommentit

  1. Banoffee on aivan tajunnanräjäyttävän hyvää. Olin aiemmin kovin skeptinen että voisiko mikään näin yksinkertainen olla niin hyvää kuin kehutaan. Joskus huhtikuun tienoilla tein sitten vähän kaakaoisemman ja cappuccinoidun banoffeen eikä kyllä se herkkuhetki jäänyt yhteen palaan. En pidä kaikista piiraista/kakuista, etenkään hedelmäisistä, mutta kerrankin hain santsipalan (ison) niin nopeasti että ihan kauhistutti :D Kellään ei itseasiassa jäänyt yhteen palaan että... Joskus se yksinkertainen vaan toimii :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin yleensä inhoan banaania kaikissa leivonnaisissa, mut tässä se on täydellistä! Pitääpä kokeilla tuota sinunkin versiota!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3