Maapähkinävoifudge



Olen testannut erilaisia maapähkinävoileivonnaisia viime aikoina. En pidä maapähkinävoista pelkiltään, mutta leivonnassa se toimii hyvin.
 
Kuvassa oleva limsapullo on muuten vaniljalimsaa (cream soda), joka on Amerikassa erittäin suosittua. Oli ihan hauskan makuista, mutta ei siitä mitään uutta suosikkiani kyllä tullut. Leivontaan sitä voisi kyllä hyvinkin käyttää, esim. kakkujen kostutukseen tai kreemeihin ym.

12-15kpl

1dl maapähkinävoita
1dl flora vanillaa
1dl glukoosisiirappia
2dl sokeria
25g tummaa suklaata raastettuna

Laita vaniljakerma ja sokerit kattilaan. Keitä seosta, kunnes sen lämpötila on 116 astetta. Lämpötilaa mitataan leivontaan tarkoitetulla lämpömittarilla (candy thermometer), jonka voi ostaa leivontatarvikeliikkeistä tai hyvin varustetuista marketeista.
 
Lisää maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos noin 15x15cm kokoiseen vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. 15cm ympyrävuokakin käy tai jokin muu kuumuutta kestävä astia. Ripotele päälle suklaa ja nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Leikaa paloiksi.


Näistä tuli tosi hyviä! Suosittelen testaamaan, vaikka et suuri maapähkinävoifani olisikaan. Ripaus sokeria tekee maapähkinävoille ihmeitä.

Vinkki!
Vaikka nämä olivatkin mielestäni hyviä, niin rohkenisin väittää, että vieläkin parempaa tulisi, jos tekisi maapähkinävoifudgen päälle suklaa/kaakaofudge kerroksen! Fudgen voi tällöin tehdä vähän leveämpään astiaan (esim. 20x20cm tai isompaan). Riippuu kuinka korkeita fudgeja haluaa. Yksi kiva suklaafudgeresepti löytyy täältä.

Kommentit

  1. Hyvän näköisiä :) Maapähkinävoi alkaa kummasti maistumaan erilaiselle kun siinä on tarpeeksi makeutta. Ei olekaan aiemmin tullut mieleen, että Flora Vanillaakin voisi keittää. Tuo olikin hyvä vinkki, kiitos! :D

    VastaaPoista
  2. aargh, hirveä himo iski näihin heti. Me tehtiin viime viikolla pojan kanssa Fudgea ja ne katosivat ennen kuin ehdin edes kuvia napata. Ei tullut sitten blogipäivitystä niistä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin jäi kyl vähä koukkuun ;) itellekki on käyny pari kertaa niin et kuvat on jääny ottamatta :D laitahan resepti silti blogiin ;)

      Poista
  3. Oi miten herkullisen näköisiä!! <3 :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3