Kaneliässät isänpäiväksi



Halusin leipoa isänpäiväksi jotain pientä ja nopeaa. Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni kaneliässiä. Tai olen minä näitä mummuni kanssa pienenä muovaillut, mutta muistelen että hermostuin jossain vaiheessa ja luovutin. Muistan kun yritin tehdä kirjainta P, mutta se ei oikein ottanut onnistuakseen.
 
Kaneliässät ovat klassikko ja varmasti varma menekki juhlissa. Löysin tämän mureiden kaneliässien ohjeen Leena muorin blogista. Reseptillä tulee nimensämukaisesti mureita keksejä. Ei mitenkään liian kovia. Nämä eivät ihan mummun keksien veroisia ole, mutta ihan hyvä resepti kyllä. Vaniljasokeria tosin ehkä voisi taikinaan hieman lisätä. Harmi kun en löydä mummuni vanhaa ohjetta. Tästä ohjeesta pitäisi tulla noin 60kpl keksejä, mutta minulla tuli noin 40kpl. Tein ehkä aavistuksen normaalia kookkaampia keksejä.

150g voita tai leivontamargariinia
1 1/4dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
½tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1rkl kermaa

Pinnalle:
1,5dl sokeria
3-5tl kanelia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri ainakin 5min ajan. Lisää kananmuna, kerma ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta (jauhojen avulla) pitko ja leikkaa siitä pötköjä. Minä tein noin 10cm pitkiä palasia. Leveys oli ehkä 1cm. Pyörittele pötköt sokeri-kaneliseoksessa ja muotoile pellille S-kirjaimen muotoon.


Keksit leviävät uunissa. Kannattaa paistaa koesatsi. Mikäli keksit leviävät liikaa uunissa, lisää taikinaan jauhoja. Paista keksejä 175 asteessa noin 10min, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Anna jäähtyä. Mikäli kaneli-sokeri seosta jää yli, älä ihmeessä heitä sitä roskiin, vaan käytä esim. mannapuuron, riisipuuron tai lättyjen päällä.


 Näiden ei ole tarkoitus olla mitään islamilaisjärjestö keksejä vaan ihan isi-keksejä...


Tein isänpäivä aamiaisenkin, mutta en saanut kunnon kuvia siitä otettua, kun kaksi innokasta pikku poikaa alkoi heti tutkia mitä kaikkea pöytään ilmestyykään. Vanhin poikamme halusi ostaa isälle maissia.. Noh, sitäkin oli tarjolla. Sydänpannullani voi tehdä kananmunia lisäksi esim. lättyjä.


Pojat oli taiteillu päiväkodissa hienot lahjat. 1,5-vuotias teki lautasen ja 5-vuotias tyynyliinan, johon hän piirsi kahvikupin, isin, pelikoneen ja ohjaimen. Tietää ainakin miten isä rentoutuu.


Onnea kaikille isille! Etenkin ihanalle aviomiehelleni ja omalle isälleni. Olette rakkaita!

Kommentit

  1. apuaa! aivan superihania itsetehtyjä lahjoja! ♥ kyllä iskän nyt kelpaa ;) unet näkyvät aivan varmasti paremmin, kun pää on tuolla tyynyliinalla ja aamupala maistuu varmasti aivan superhyvältä, kun sitä saa nauttia noin ihanalta lautaselta! ♥

    VastaaPoista
  2. Hei, kuinka monta päivää aikaisemmin nämä ässä-piparit voi tehdä ennen juhlia, säilyvätkö mureina? Missä säilyvät parhaiten?

    VastaaPoista
  3. Nämä säilyy ainakin kaksi viikkoa huoneenlämmössä. Pitäisin kannellisessa rasiassa. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3