Lohi-katkarapuhyydykekakku




Sain hauskan haasteen viime kuussa. Minua pyydettiin suunnittelemaan makea ja/tai suolainen leivonnainen Oulun Sinfonian väliajalle. Leikkimielinen kilpailu Oulun ruokabloggaajien kanssa tehtiin yhteistyössä Oulun sinfonian, Unirestan ja Unilever Food Solutions'n kanssa. Hain ravintolasta yllätyskassin, jonka tuotteista lähdin kehittelemään leivonnaisia.
 
Sain lisäksi ilmaiset konserttiliput minulle ja miehelleni Oulun sinfoniaan. Meidät esiteltiin konsertissa ja saimme vip pöydän väliajalle. Oli kyllä hauska kokemus! Kaikkeen hauskaan pitää aina lähteä mukaan.


Yllätyskassista löytyi mm. crème brûlée, panna cotta ja mousse pikajauheita (varmaan yhteensä 30litraa). Lisäksi teetä, voileipäkastiketta, sitruuna vinegretteä, kermaa ja majoneesia (2kg!). Näistä sitten piti lähteä kehittelemään jotain.
Voileipäkakku tuli ensin mieleen. Lisäksi makeana ajattelin tehdä jonkun leivoksen uunipellille, josta olisi sitten helppo leikata annospalasia ja samalla voisi tehdä isonkin määrän kerralla. Sain kaverin häissä lohihyydykekakkua ja se oli tosi ihanaa. Päätin sitten itse kehitellä samantyylisen ohjeen.

Lohi-katkarapuhyydykekakku

24-28cm

Pohja:
200g ruisleipää
75g voita

Täyte:
300g graavilohta
1,5dl katkarapuja
200g ruohosipulituorejuustoa
1 punasipuli
200g katkaraputuorejuustoa
½dl sitruuna- tai limemehua
1 ruukku tilliä
3 liivatelehteä
75g creme fraichea
2dl majoneesia
2,5dl kermaa

Hienonna leipä monitoimikoneessa. Lisää sula voi ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos pohjalle. Reunoille voi käyttää reunakalvoa.

Täytettä varten vaahdota kerma. Lisää tuorejuustot, creme fraiche ja majoneesi.
Hienonna lohi, katkaravut, tilli ja punasipuli monitoimikoneessa. Lisää kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min. Sulata ne sitten kuumaan sitruunamehuun ja lisää seokseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä pari tuntia jääkaapissa. Pakkasessa 30-60min.

Kevyemmän version saa jättämällä majoneesiin pois ja lisäämällä hieman enemmän esim. creme fraichea. Smetanaakin voi käyttää, mutta se on huomattavasti raskaampaa kuin creme fraiche.

Minusta kakku oli oikein onnistunut! Kakusta syö varmasti lähemmäs 30 henkilöä.
Tein makeankin leivonnaisen, mutta siitä ei tullut kovin kaunis.
 Voitto meni kuitenkin ansaitusti Muista syödä välillä blogiin! Onnea onnea! 


Oli kiva kokemus ja oli tosi kiva tavata muitakin oululaisia bloggaajia!

Kommentit

  1. Oli kyllä tosi hauska tavata. :) Ja kiva kun sait blogipostauksen aikaiseksi tästä kilpailusta, minä en muistanut edes kuvata niitä minun leivoksia. Meillä oli kyllä todella samanlaiset lohihyydykekakut. :) Oletko saanut loput jauheet käytettyä? ;)

    VastaaPoista
  2. Saa nähä mihin ihmeeseen nuo jauheet tulee käytettyä :D pitää kutsua 500 parasta ystävää panna cotta jälkkärille. x) toivottavasti tavataan jatkossakin! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3