Chocolate peanut butter cup cakes



Tässä vähän lisää maapähkinävoikokeilujani. Olen tykästynyt maapähkinävoihin leivonnassa, mutta pelkiltään en sitä saata syödä. Nutellaa voisi taas pistää lusikalla poskeen vaikka purkillisen. Maapähkinävoita voi tehdä myös itse hienontamalla suolapähkinöitä tehosekoittimessa niin kauan, että se muuttuu tasaiseksi tahnaksi. 

n.20kpl

1,6dl maitoa
220g sokeria
125g voita
100g suklaata
1 muna
130g jauhoja
1tl leivinjauhetta
40g kaakaojauhetta
 
Kuumenna maito ja sokeri kattilassa. Sulata voi ja suklaa seokseen. Anna hetki jäähtyä. Lisää munat ja kuivat aineet vuorotellen. Taikinan kuuluu olla löysää. Sitä kannattaa sekoittaa sähkövatkaimella/monitoimikoneella tai käsivispilällä.
Paista 175 asteessa keskitasolla n.15min.

Kuorrute:

3 valkuaista
2,25dl sokeria
0,5dl vettä
270g leivontamargariinia
1tl vanilja-aromia
2-3rkl sileää maapähkinävoita

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta, kunnes se saavuttaa 121 asteen lämpötilan. Kaada seos valkuaisvaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten samalla. Vaahdota seosta, kunnes kulho on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Lisää sitten huoneenlämpöinen voi pieninä palasin vähän kerrallaan seokseen. Vaahdota vielä muutama minuutti, kunnes seos on tasaista ja silkkimäistä. Lisää vanilja. Lisää maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Maista kuorrutetta ja lisää maapähkinävoita tarvittaessa.

Snickers cup cakes
 Kaiverra valmiiden muffinssien keskelle pieni kolo ja täytä se kinuskilla. Samaan tyyliin kuin näissä omena-kinuskimuffinsseissa. Valmista kuppikakut muuten samalla tavalla. Muffinssitaikinaan voi myös lisätä murskattuja suolapähkinöitä. Muffinssit voi myös kuorruttaa suolapähkinärouheella.
Snickers kakun ohje löytyy täältä.
Kotitekoisten snickers patukoiden täältä.

 
 Näiden päälle ripottelin wiener crush rouhetta.

Kommentit