Ristiäiskakku Lassille



Tämä kakku meni hyvän ystäväni vauvan nimiäisiin. Koristelun kanssa kävi vähän hassusti, kun 5v poikamme rikkoi kakun päälle tarkoitetun koristeen ja piti sitten hirmuisella kiirellä aamulla vääntää nuo tossut tuohon päälle. Kakun oli tarkoitus alunperin muistuttaa tätä.

Pohja on gluteeniton 24cm sokerikakkupohja. Täytteenä lime-vanilja-valkosuklaamousse. Toimi tosi hyvin. Kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea enemmän täältä.

Lime-valkosuklaa-vaniljamousse
(24cm kakkuun)

4dl kermaa
1pss vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
300g maustamatonta/vanilja/sitruuna tuorejuustoa
2-3rkl lime curd tahnaa
130g valkosuklaata

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Lisää vaniljakastikejauhe, lime curd tahna ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Täyte ei tarvitse liivatteita, mutta niitäkin voi lisätä nelisen kappaletta, jos täytteen pitää olla todella jämäkkää.


Tämmöinen keinuhevoskoriste oli tarkoitus laittaa kakun päälle. Poitsu oli kuitenkin ilmeisesti aamulla päättänyt tällä leikkiä, joten säpäleinähän se oli. Enkä kerennyt aamulla uutta tekemään, kun koristeen kuivumiseen meni ainakin 1vrk. 


Päädyin sitten tekemään tossut.


Poitsu sai nimeksi Lassi Eemeli.


Onnea koko perheelle!

Kommentit

  1. Kiitos hienosta ja herkullisesta kakusta! <3 Ja onnea 4v. etapista! :) T: Lassi & vanhemmat

    VastaaPoista
  2. Isot onnittelut 4-vuotiaalle! Oletpa loihtinut paljon uskomattoman upeita kakkuja. Lassin nimiäiskakku oli suloinen ja suussasulava, ja matkalaukkukakku hänen vanhemmilleen oli kerrassaan fantastinen. Hupaisaa, että lapsena et tainnut välittää täytekakuista!? Mutta olit luova ja taitava askartelija, jonka luomuksia saamme nyt nauttia kakkujen muodossa. Kiitos! T: Lassin mummu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3