Smoothiekakku



Kinuskikissa kehitteli jokin aika sitten smoothiekakun ja tästä innostuneena päätin kehitellä myös oman. Tämä minun versio on hyvin vähäsokerinen eikä sisällä vehnäjauhoja.

20cm vuoka

Pohja:
2dl manteleita
6 pehmeää taatelia

Täyte:
1 litra maustamatonta jogurttia (tai 2dl kreikkalaista jogurttia)
600g hedelmiä/marjoja
8 liivatetta
½dl vettä
2-3rkl hunajaa tai kookossokeria

Kastike:
100g kuningatarmarjoja (vadelma+mustikka)
1rkl lime-valkosuklaa heraproteiinijauhetta (tai vanilja heraproteiinijauhetta)

ALKUVALMISTELUT:
Liota manteleita vähintään 6-8h kylmässä vedessä.
Täytettä varten tarvitaan 1 litra jogurttia, koska se valutetaan kiinteäksi, jolloin tilavuus pienenee huomattavasti. Aseta (2 litran) kulhon päälle puhdas keittiöliina löysästi (älä pingota) ja kiinnitä se narulla kiinni. Kaada jogurtti pyyhkeen päälle ja nosta kulho jääkaappiin yön ajaksi.

Mikäli et jaksa tätä operaatiota tehdä, voi jogurttina käyttää kreikkalaista jogurttia (Lidl), joka on valmiiksi jo todella paksua. Kreikkalaista jogurttia löytyy myös 2% rasvaisena.

KAKUN VALMISTUS:
Hienonna mantelit ja taatelit monitoimikoneessa. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos vuokaan.

Survo marjat sauvasekoittimella. Lisää sekaan kiinteytynyt jogurtti pyyhkeen päältä. Kaada kulhoon valunut neste pois. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min. Kuumenna ½dl vettä kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Mikäli liivatteet eivät meinaa kokonaan liueta veteen, voi seosta pyöräyttää vielä mikrossa 5-15sek. Lisää vesi-liivateseos marjaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä vähintään 4h jääkaapissa. Kakun voi pakastaa.

Tee kastike vasta ennen tarjoilua. Soseuta marjat ja lisää joukkoon heraproteiini. Laita seos minigrip-pussiin, leikkaa kulma auki ja pursota kakun päälle.


Käytin tähän 2 pakettia Lidlin Exotic fruit mixiä. 
Pakkaus sisältää vadelmia, mangoa, mustaherukoita ja paahdettua kookosta.

Kookossokerissa on aika matala glykeeminen indeksi, joten se ei tee niin suurta verensokeripiikkiä. Kookossokeri muistuttaa hieman intiaanisokeria. Se sopii myös vegaaneille.

Vinkki!
Saat kakusta vielä proteiinipitoisemman käyttämällä 2dl maustamatonta maitorahkaa.


Jätin osan marjoista ja hedelmistä lähes kokonaisiksi, jolloin kakussa on kivoja sattumia. Täytteestä saa kyllä myös täysin sileää. Kakusta tuli tosi kiva. Tähän voi käyttä mitä tahansa marjoja ja hedelmiä.

Tiesitkö?!
Liivate sisältää 85,6g/100g proteiinia!
Vegaanit voivat korvata liivatteen esim. itämaisella agar agar jauheella.
Vegegeliä en suosittele hyydykekakkuihin, sillä se on aika tehoton. Vanukkaisiin se sopii.

Kommentit