Kärleksmums



Minulla ei ole mitään tiettyjä ruokia tai leivonnaisia, joita pitää pääsiäisenä ehdottomasti saada, mutta suklaakakkuja on jotenkin kiva leipoa. Suklaamunat ja mämmi ovat meillä ehkä syödyimmät ruoat pääsiäisen aikaan.

Poimin tämän ohjeen ystäväni Ullan blogista Kärleksmums. Eli rakkautta ja namia. Ruotsissa suklaakakkua nimitetään usein kärleksmumsiksi. Tästä ja Ullan blogista voi lukea enemmän yllä olevasta linkistä.

Ohjeessa kehoitettiin käyttämään 18cm kakkuvuokaa, mutta minulla tämä määrä mahtui juuri ja juuri 24cm vuokaan. Kakun voi myös tehdä piirakkana uunipellille. Näin se on myös helppo paloitella ja vaikka pakastaa yllätysvieraiden varalle.

Tästä tuli tosi ihanaa! Nimensä mukaisesti tämä on kyllä puhdasta rakkautta!

Pohja:
5 munaa
 4dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
5rkl kaakaojauhetta
200g suklaata
300g voita/leivontamargariinia
2dl vettä
hyppysellinen suolaa

Kuorrute:
200g suklaata 
1dl kermaa
2rkl vahvaa kahvia
kookosjauhetta

 Pohjaa varten vaahdota munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet. Lisää sulatettu voi ja vesi varovasti joukkoon. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Älä sulata suklaata. Käytin pohjaan tummaa suklaata.

Paista kakkua 175 asteessa 1h15min, mutta tunnin kohdalla kannattaa jo tsekata kypsyyttä tikulla. Pellille kaadettuun pohjaan riittänee 30min paistoaika. Anna jäähtyä.

Kuorrutetta varten sulata ainekset kattilassa koko ajan sekoittaen ja anna kuorrutuksen hetken jäähtyä. Nosta kakku ritilälle ja kuorruta kakku. Nosta kakku sitten tarjoilualustalle ja nosta jääkaappiin kiinteytymään.


Pääsiäisen hengessä kakku sai koristuksekseen vielä klassisia pääsiäismunia.


Itsehän en tietenkään malttanut odottaa, että kuorrute jähmettyy vaan tempaisin kakusta heti maistiaisen. Kuorrute sitten valui lautaselle laavakakun tavoin, mutta menoahan se ei meillä hidasta. 


Rairuoho rehottaa jo aika komiasti. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3