Kotitekoinen mysli



Mysli on hyvä aamupalavaihtoehto, mutta kaupan valmismyslit sisältävät yleensä paljon sokeria ja muita nopeita hiilihydraatteja. Lisäksi ne ovat erittäin prosessoituja, mikä lisää niiden epäterveellisyyttä. Siksipä mysli kannattaakin ehdottomasti tehdä itse!

Tällä ohjeella tulee terveellinen ja makea mysli. Seos kannattaa vielä paahtaa uunissa granolaksi, jolloin siitä tulee vieläkin herkullisempaa!

noin 2 litraa

5dl kaurahiutaleita
5dl vehnäleseitä
3dl pähkinöitä
2dl kuivattuja karpaloita
2dl mulperimarjoja
2dl siemeniä
2dl kookoshiutaleita tai lastuja
½dl öljyä
½dl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
kanelia

Sekoita hiutaleet, marjat ja siemenet keskenään isossa kulhossa. Hienonna nämä halutessasi vielä tehosekoittimessa hienommaksi muruksi. Mysliin sopii hyvin esim. kurpitsansiemenet, auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet. Pähkinäsuosikkejani ovat cashew ja hasselpähkinä.

Sekoita öljy ja siirappi keskenään. Kaada hiutaleseos pellille. Mausta seos kanelilla ja kaada öljy-siirappiseos päälle. Kääntele seosta hieman, jotta ainakset yhdistyvät. Kanelin tilalla voi käyttää myös esim. inkivääriä tai kardemummaa.


Paahda mysliä 175 asteisessa uunissa noin 15min. Kääntele seosta hieman paistamisen puolessa välissä. Anna seoksen jäähtyä ja kaada se sitten purkkeihin ja säilytä kuivassa ja viileässä paikassa. 


Mysli on mielestäni parasta maidon tai jogurtin kera. Tämä mysli on super ihanaa!
Kookos tekee tästä ihanan makean ja terveellisen. Vaikka et olisikaan kookoksen ystävä, kannattaa sitä lisätä ainakin vähän sekaan. Myöskään kanelia ei kannata unohtaa.


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3