lauantai 23. toukokuuta 2015

Marenkikreemi (video)



Lisäsin YouTubeen ohjevideon tästä marenkikreemin valmistamisesta, koska siitä on tullut kyselyä.
Tässä ainemäärät eri annoksille. Isoimmasta reseptistä riittää kreemiä 3-4 kakun kuorruttamiseen.
Yhteen kakkuun riittää 2 valkuaisen satsi. Kuppikakkuihin ym pursotuksiin kannattaa varata mielummin vähän liikaa kuin liian vähän kreemiä. Kolmen valkuaisen kreemillä kuorruttaa jo aika monta kuppikakkua. Ylijäämä kreemin voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Lisää vinkkejä aiemmassa postauksessa.

5 valkuaista
3,75dl sokeria
450g huoneenlämpöistä voita
1tl vaniljaa tai muuta aromia
0,8dl vettä

4 valkuaista
3dl sokeria
360g voita
0,6dl vettä

3 valkuaista 
2,25dl sokeria
270g voita
0,5dl vettä

2 valkuaista
1,5dl sokeria
180g voita
0,3dl vettä


Vinkki!
Marenkikreemin voi valmistaa myös niin, ettei keitä vedestä ja sokerista siirappia, vaan pelkkä sokeri lisätäänkin valkuaisvaahdon joukkoon ja seos sekoitetaan kiiltaväksi ja kuohkeaksi. Sitten lisätään voita pala kerrallaan. Jos voita lisää liikaa kerralla, vaahto lässähtää. Tämä on huomattavasti nopeampi tapa tehdä marenkikreemiä. Ei vie paljon kauempaa aikaa kuin kermavaahdon vatkaus. Tosin italialaisesta marengista tehty kreemi on parempaa ja kauniimpaa.

Alla vielä vinkki valkuaisten erotteluun. Itse käytän yleensä proegg purkkivalkuaisia leivonnassa, niin säästyy tältä erottelulta.

11 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta - menee kokeiluun seuraavaan kakkuun :). Yleensä teen kuorrutuksen ihan perussokerikreemillä, mutta tämä vaikuttaa paljon maukkaammalta.

    VastaaPoista
  2. Ja tämä ei ole yhtä raskas :) marenkikreemi on myös helppo levittää.

    VastaaPoista
  3. Voiko tätä värjätä? Jos voi niin missä vaiheessa väri kannattaa lisätä? :)

    VastaaPoista
  4. Voi värjätä. Geelivärit on parhaita. Väri kannattaa sekoittaa massaan lopuksi

    VastaaPoista
  5. Hei , olisi tarve laittaa rommia joukkoon eli voinko tehdä sen pakastuksen jälkeen? Ajattelin tehdä isomman satsin ja siitä erillään maustaa tarpeen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihan satavarmaksi uskalla luvata, mut luulen ettei oo ongelmaa. Joskus maustan kreemin alkoholia sisältävällä vaniljaesanssilla eikä kreemi ole kärsinyt. Sitä kannattaa vähän vaahdottaa pakastuksen ja sulatuksen jälkeen ennen käyttöä.

      Poista
  6. Paljonko pitäisi laittaa suklaata joukkoon jos tekisi tolla 2 valkuaisen kreemimäärällä?

    VastaaPoista
  7. Moikka! Miten pitkään tämä säilyy jääkaapissa?

    VastaaPoista
  8. Ja riittääkö 2 munan satsi kahteen kakkuun sokerimassan eristeeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kreemi säilyy jääkaapissa 2 viikkoa. Kahteen kakkuun tekisin varalta 4 valkuaisen satsin.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3