Tiarakakku




Tämän kakun tein kaverin tytön 4v syntymäpäiville. Tyttö on kova prinsessafani ja ehdotinkin hänelle tiarakakkua.

Kakkupohja on 24cm ihana suklaakakkupohja. Täytteenä valkosuklaa- ja vadelmamoussea.
Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla ja vaaleanpunaiseksi värjätyllä satin ice massalla.


Reunaa kiertävä nauha ei ole syötävää, mutta sopi minusta niin ihanasti kakkuun.


 Päällä sokeripitsiä. Kokeilin Cake lace pitsiä, jonka voi kuivattaa uunissa, jolloin pitsi valmistuu alle puolessa tunnissa. Kätevää, jos ei kerkeä odottaa kahdeksaa tuntia pitsien kuivamista. Pitsin valmistuksesta löytyy video täältä.

100g valmista massaa:
1. Kaada kulhoon 50ml vettä.
2. Lisää 42g jauhetta (purkki A).
3. Sekoita sähkövatkaimella noin 2min ajan.
4. Lisää 3g nestettä (purkki B) ja sekoita 4-6min ajan, kunnes seos on tasaista.
5. Levitä seosta pitsimuotille tasaisesti ja kaavi ylimääräinen massa pois joustavalla raapalla.
6. Anna massan kuivua muoteissa 6-8h tai laita muotit uuniin 70 asteeseen 12-14minuutiksi. Anna massan jäähtyä kunnolla, ennen kuin poistat pitsin muotista.


Tiara on tehty karkkimassasta. Pyörittelin massasta noin ½cm paksuja pötköjä ja asettelin ne leivinpaperin päälle. Sitten annoin hökötyksen kuivua lieriön päällä 1-2vrk. Liimausapuna käytin elintarvikeliimaa (reilusti). Tiara on suihkutettu vielä helmiäisspraylla ja koristeltu sokerihelmillä.
Leivinpaperille voi piirtää sabluunan kokoamisavuksi.


Tiaran voisi tehdä myös pikeeristä, mutta näin se on huomattavasti kestävämpi.


Onnea Olivialle!

Kommentit