Smoothies ja juhannustunnelmia



Meillä tuli juhannuksena syötyä niin paljon kaikkea sokerista ja rasvaista, että ihana saada välillä jotain superterveellistä. Nämä smoothiejuomat ovat mainioita kehon puhdistajia. Sain miehen siskolta ihanan obh nordican smoothiekoneen ja olenkin hurruutellut sillä erilaisia juomia joka päivä.
Ohjeista riittää kahdelle henkilölle.

Pinkki marjasmoothie

n.1,5dl vadelmia (tai mansikoita)
n.1,5dl mangopaloja
½dl kookoslastuja
½ banaani
n.1,5dl jogurttia
n.1,5dl kookosmaitoa
1rkl kookosöljyä
chia-siemeniä
2rkl koivusokeria tai hunajaa

Pinnalle voi ripotella vielä paahdettuja kookoslastuja. Smoothien voi juoda pillillä, mutta se on kuitenkin kohtalaisen paksua, joten suoraan kupista hörpittynä taitaa onnistua parhaiten. Notkeampaa juomasta saa, kun lisää enemmän jogurttia tai kookosmaitoa.


Violetti marjasmoothie

 n. 1dl mustikoita
n. 1dl mustaherukoita
banaani
n.1,5-2dl jogurttia
 1rkl hamppuproteiinijauhetta
1rkl spirulinaa (levä)
1rkl kookosöljyä
2-3rkl koivusokeria tai hunajaa

Violetin juoman väri tulee pääasiassa mustikoista, joten niitä saa olla reilusti. Spirulina ja hamppu värjää juomaa vielä tummemmaksi.


Vihreä hedelmäsmoothie

2 kiwiä
½ banaani
viinirypäleitä
1tl spirulinaa
1rkl kookosöljyä
1rkl hamppuproteiinijauhetta

Myös pinaatti toimii hyvin smoothie juomissa. Raparperiakin voi lisätä, mutta sen täytyy olla keitettyä, sillä raaka raparperi ei soseudu kunnolla. Tämmöinen proteiinijauhetta sisältävä juoma on loistava välipala isompaan nälkään.


 Keltainen hedelmäsmoothie

1 keltainen kiivi
½ banaani
n.1,5dl säilyke ananasta tai persikkaa
n.1,5dl jogurttia
1rkl kookosöljyä
(chia-siemeniä)
(vaniljaproteiinijauhetta)


Meillä oli megahauska juhannus. Miehen molemmat siskot tulivat lapsineen kylään, joten yhtäkkiä siinä olikin kymmenen ruokittavaa. Oli kiva, kun kaikki ruoat ja leivonnaiset tekivät hyvin kauppansa.


 Tässä triplasuklaajuustokakku, jonka vein kaverin pojan synttäreille. Pohjana on tällä kertaa minttudominoita ja kiilteeseen lisäsin hiukan minttuaromia. Suklaatakin lisäsin tällä kertaa vähän enemmän kuin normaalisti ja täytteestä tuli ihanan samettisen pehmeää! Joskus hyydykekakut ovat ihan hyytelömäisiä liiasta liivatteesta, mutta tämä kyllä osui tällä kertaa nappiin! Suklaata meni joka kerrokseen melkein 200g!


Juhannuskokko.


 Ilma oli niin hyvä, että pystyimme lähtemään rannallekin paistattelemaan päivää ja syömään jäätelöä.


Rannalla oli hauska palloallas.


Kummipoika joukon nuorimmaisena päikkäreillä

Kommentit