Suklaa-vadelmahillo ja marenkileivokset



Syksyllä kannattaa ihmeessä keitellä itse hilloja, sillä marjoja ja hedelmiä on niin paljon tarjolla. Osa marjoista ja hedelmistä on näppärä varastoida hillona, sillä hillo säilyy hyvänä pitkiäkin aikoja, mikäli se sisältää sokeria. Hilloa voi myös pakastaa, jolloin pysyy hyvänä ainakin vuoden päivät.

Hilloa voi valmistaa myös sokerittomana eri hyydykeaineista, mutta näissä on usein säilöntäaineita ja itse ainakin suosin mielummin sokeria säilöntäaineena.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Blogiringin ja DanSukkerin kanssa. Käytin tähän hilloon DanSukkerin hillosokeria, jota tulee yleensäkin käytettyä paljon hillojen valmistuksessa. Etenkin niiden hillojen, jotka kaipaavat reilusti sokeria, kuten vadelma, raparperi, omena, viinimarjat, kurpitsa ym.

Tämä hillo on täydellinen jälkiruokahillo, joka sopii hyvin mm. eri leivonnaisiin.
Suklaa ja vadelma on tunnetusti lähes täydellinen makupari ja käytänkin näiden yhdistelmää paljon kakkuja tehdessä. Nyt sitten päätin yhdistää nämä kaksi ihanuutta yhdeksi hilloksi. 

Käytä mielellään hilloon suomalaisia vadelmia, sillä ne ovat puhtaimpia ja tähän vuoden aikaan maukkaimpia. Muutenkin kannattaa aina suosia suomalaista. 

Suklaa-vadelmahillo

5dl pakastevadelmia
2,5dl dansukker hillosokeria
75g tummaa suklaata (50-75%)


Laita sokeri ja marjat kattilaan. Keittele seosta välillä sekoittaen. Voit kuoria pinnalle muodostuvan vaahdon reikäkauhalla pois. Keitä seosta noin 10min ajan ja nosta sitten kattila liedeltä.

Pilko suklaa rouheeksi ja lisää hieman jäähtyneen hillon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Suklaata ei kannata lisätä sata asteiseen hilloon, sillä tällöin suklaa palaa.
Kaada hillo steriloituun purkkiin (n.3dl) ja laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.


Hillossa maistuu vadelma ja suklaa juuri sopivassa suhteessa. 
Suklaana voi käyttää vaaleampaakin suklaata, mutta tällöin hillosta tulee makeampaa.

Marenkileivokset


Hillo sopii mainiosti suklaakakkupohjan väliin. Toinen ihana jälkiruoka on marenkileivokset, jotka ovat myös gluteenittomia. Nämä leivokset ovat pavlova-jälkiruoan tapaisia. Tällä ohjeella tulee reilu 10kpl leivoksia.

3 valkuaista
1,5dl sokeria
½tl viinietikkaa
½tl maizenaa
1,5rkl kaakaojauhetta

Vaahdota valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää etikka, maizena ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.


Pursota pellille marengista kiekko. Pursota vielä reunoille ylimääräinen kerros.
Kts pursotusohje alla olevasta videosta.

Paista marenkeja 130 asteisessa uunissa noin 50-60min. Kun marengit irtoavat leivinpaperin päältä helposti, ovat ne kypsiä. Marenkien on tarkoitus kuitenkin jäädä sisältä pehmeiksi.


Marenkileivosten pursotus


Nostele jäähtyneiden marenkien päälle suklaa-vadelmahilloa. Pursota päälle vielä kermavaahtoa. Kermavaahdon voi halutessan maustaa vaikka pikakahvijauheella.


Kermavaahdon voi pursottaa marenkien päälle, niin että hillo jää näkyviin tai sitten vain nostella kerma leivosten päälle kuten ylläolevassa kuvassa. 


Näin halloweenin lähestyessä kannattaa testata myös kurpitsahilloa, jota voi käyttää kaikenlaisiin eri kurpitsaleivonnaisiin. Kurpitsaleivonnaiset maustetaan usein kanelilla, muskottipähkinällä, neilikalla ja inkiväärillä, joilla tulee hieman jouluinen aromi, mutta ei kuitenkaan liian jouluinen.

Kannattaa testata myös raperperihilloa, kirsikkahilloa ja omenahilloa, joka on oma lempparini.

Lisäksi voi testata hauskaa suklaamarmeladia.

Muita hillo-ohjeita löytyy täältä.
Lisää halloweenideoita täällä.

Yhteistyössä:

http://www.blogirinki.fi/
  
http://www.dansukker.fi/

Kommentit