Vampyyrikuppikakut (surprise inside cake)



 Näiden kuppikakkujen sisältä paljastuu vampyyrin hampaat! Tumma kuorrute toisi hampaat paremmin esiin, mutta kyllä ne tuostakin minusta hyvin erottuu.

Muffinssit kannattaa tehdä alla olevalla ohjeella, koska sillä ohjeella muffinsseista tulee tarpeeksi tiivitä ja helppoja kaivertaa. Kategoriasta Cupcakes löytyy lisää erilaisia suklaamuffiniohjeita. Gluteenittomia muffinsseja saa, kun vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Kaakajauhe on tummaa, makeuttamatonta kaakaota.

n.12kpl

100g voita
100g sokeria
2 munaa
2rkl maitoa
150g vehnäjauhoja
 1,5tl leivinjauhetta
25g kaakaojauhetta

 Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää kuivat aineet ja maito, sekoita tasaiseksi ja nostele vuokiin. Täytä 2/3 vuoasta ja paista 175 asteessa noin 20min.


Kaiverra jäätyneestä muffinssista kuvan osoittama rengas pois. Leikkaa ensin ulompi ympyrä ja sitten sisempi ja nosta väliin jäävä kakku pois. Kokon ei tarvitse olla kovin syvä. Reilu ½cm riittää.


Täytä kolo kreemillä. Suosittelen marenkikreemiä tai sokerikreemiä. Kermavaahto on liian lötköä. Itse käytin vaniljalla maustettua marenkikreemiä. Kahtatoista kuppikakkua varten kannattaa varata kolmen valkuaisen satsi. Kreemi on helpoin levittää ihan perus veitsen avulla tiiviisti koloon.


Pursota kreemiä muffinssien päälle. Tarkemmin tästä pursotustekniikasta voi lukea ja katsoa videon täältä. Torahampaat tulisivat paremmin näkyviin, jos tämän koristepursotuksen tekisi suklaakreemistä. Mutta kolo on täytettävä valkoisella kreemillä. 

Valkoisen kreemin joukkoon voi lisätä myös ruskeaa pastaväriä tai ihan vain sulatettua suklaata, jolloin siitä saa ruskeaa. Suklaa ganache on myös ihana kuorrute. Suklaakreemiohjeita löytyy lisää täältä.


 Veri on tehty punaisista candy meltseistä ja kermasta. Sulatin noin 1dl candy meltsejä ja 2-3rkl kermaa mikrossa ja valutin seosta lusikalla ohuena nauhana kuorrutteen päälle. Suklaaseos saa olla kohtuu juoksevaa.


Kannattaa myös testata itse tehtyä kurpitsahilloa ja tätä suklaa-vadelmahilloa.

Kommentit