Luukku 12: After eight juustokakku



 Tein tämän after eight juustokakun töihin ja kaikki rakastuivat tähän! Yleensä joulukalenterini reseptit löytyvät joulublogin puolelta, mutta tämä oli pakko lisätä tänne varsinaisen bloginkin puolelle, koska tätä tulee varmasti tehtyä uudestaankin.

15-18cm vuoka

Pohja:
150g Oreo-keksejä
30g voita

Täyte:
200g tuorejuustoa
2,5dl kermaa
200g after eight makeisia
4 liivatelehteä
vajaa ½dl kiehuvaa vettä

Päälle:
100g minttukrokanttisuklaata
n.½dl kermaa
1 daim minttu patukka
after eight makeisia
minttukarkkikeppejä
marianne crush rouhetta

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimella. Lisää sula voi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuokaan.

Täytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Sulata after eight makeiset mikrossa puolella teholla 30sek pätkissä. Seos on melko könttistä, mutta tämä ei haittaa. Makeiset kannattaa kuitenkin sulattaa täytteen joukkoon, ei vain pilkkoa sinne. Sekoita suklaa täytteeseen. Sulata pehmenneet liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 4-6h. Pakkasessa 1-2h.


 Kuorrutetta varten sulata suklaa ja kerma mikrossa puolella teholla 30sek pätkissä välillä sekottan. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi ja valuta kakun päälle ja varovasti myös reunojen yli. Koristele minttu-suklaakarkeilla.


Kakun koostumus oli täydellisen pehmeä
Tästä tuli yksi suosikki juustokakuistani!


Toinen suosikkini on lakkajuustokakku, jota olen aiemminkin tehnyt. Tällä kertaa pohjana ei ole juustoleipää vaan suklaakakkua. Päällä valkosuklaa ganachea ja karkkeja.
Tarkemmat ohjeet täällä.


Jos nyt pitäisi väsätä juustokakku, tekisin ehdottomasti jomman kumman näistä.

Kommentit