Baby shower kakku



Kaverini pyysi tekemään kakun pientä poikaa odottavan äidin baby showereihin.
Koristukseksi haluttiin jotain hieman herkkää ja romanttista. Ei jättimahaa tai tissejä.

Kakkupohja on 18cm voikakkupohja. Täytteenä mustikka-vaniljamousse. Kakku on kuorrutettu sokerikreemillä ja siniseksi värjätyllä FunCakes massalla. Yleensä en käytä sokerikreemiä kakkujen kuorruttamiseen, mutta tämä kakku matkasi Jyväskylään asti, joten halusin mahdollisimman jämäkän kakun.

Kakun kuorruttamisesta massalla löytyy tietoa täältä. Kakun kuorruttamisesta kreemillä täällä. Tämä mousse on todella ihanaa!

Mustikka-vaniljamousse

15-20cm kakkuun
(24cm kakkuun tupla-annos)

2,5dl flora vanillaa
200g vaniljatuorejuustoa
4 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä
2tl vaniljasokeria
n.1dl mustikkahilloa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri. Liota liivatelehdet kuumaan veteen ja lisää seokseen. 

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen pohjaosa vuokaan ja kostuta. Levitä mustikkahilloa pohjalle ja kaada puolet vaniljamoussesta päälle. Lisää 1dl mustikkahilloa loppuun vaniljamousseen ja sekoita tasaiseksi. Mustikkahilloa tulee aika paljon, mutta se toimii. Nosta toinen kakkupohja päälle, kostuta ja lisää mustikkamousse. Nosta viimeinen kakkupohja päälle ja peitä vuoka kelmula. Nosta jääkaappiin hyytymään 4-6h ajaksi. Kakun täyttämisestä voi katsoa tarkemmin täältä


Koriste on sokerimassaa. Koristeen kannattaa antaa kuivua huoneenlämmössä useamman päivän ajan, jotta se kovettuu tarpeeksi. Keinuhevonen on tehty keksimuotilla. Pohja ympyrämuotilla. Osat kuivuivat erikseen pöydällä leivinpaperin päällä useamman päivän ajan. Kun osat olivat varmasti kovettuneet, liimasin ne toisiinsa kaupan sokerikuorrutteella. Myös sokerimassasta ja vedestä voi tehdä liimamassan.


Pitsin valmistuksesta löytyy oma postaus täältä
Video löytyy täältä.

Kommentit