Terveelliset nugetit



Raotan vähän salaista reseptikirjaani. Tämä on yksi suosikkiruokaohjeitani. Nämä nugetit on paistettu uunissa ja ovat paljon parempia kuin uppopaistetut nugetit!
 
Nämä ovat kohtalaisen suolaisia, joten jos on tottunut vähäsuolaiseen, niin kannattaa jättää suola kokonaan pois. Näissä ei ainakaan ole turhia lisä- ja säilöntäaineita. Itse tehdyt perunalastut sopisivat näiden kylkiäiseksi hyvin. Kannattaa kokeilla sipsejä myös bataatista.

2 pellillistä

800g broilerin rintafileitä
2,5dl korppujauhoja
100g gouda juustoa (17%)
½tl suolaa
1tl jauhettua mustapippuria
1rkl öljyä
2 munaa
1dl täysjyvävehnäjauhoja

Leikkaa rintapaloista pieniä nugetin kokoisia paloja terävällä puukolla. Raasta juusto hienoksi muruksi. Itse pyöräytin korppujauhot ja juuston blenderissä hienoksi seokseksi. Tämä on mielestäni kaikkein kätevin konsti saada hyvä leivitys. Sekoita hienonnettu korppujauho, juusto, suola, pippuri ja öljy keskenään. Laita vehnäjauhot toiseen kulhoon. Riko munat kolmannessa kulhossa haarukalla.

1. Pyöräytä kanapala vehnäjauhoissa.
2. Pyöräytä vehnäjauhotettu kana kananmunassa.
3. Peitä kana lopuksi kauttaaltaan korppujauhoseoksessa ja nosta pellille.

Paista kanapaloja 230 asteisessa uunissa 15-20min. 
Halkaise yksi nugetti kahtia. Mikäli se on läpikypsä (ei näy punaista sisällä), ota kaikki nugetit uunista. Mikäli nugetti on raaka, laita pelti vielä pariksi minuutiksi uuniin.


Nämä ovat mielettömän hauska tarjottava myös illanistujaisiin ja vaikka ystäville järjestettyyn illallispöytään. Ja arkena toimii myös erittäin hyvin.


Kommentit