lauantai 25. kesäkuuta 2016

Cold brew coffeeKesällä on ihana nauttia jääkahvia. Tavallistakin kahvia voi toki jäähdytellä ja lisätä joukkoon jäitä, jolloin saa jääkahvia. Mutta kahvinkeittimestä tullut kahvi on sen verran kitkerää kylmänä, että joukkoon on lisättävä aika paljon makeutusta. Siispä kannattaakin testata ns. cold brew kahvia, joka on huomattavasti miedompaa ja vähemmän kitkerää kylmänä. Teen yleensä tätä vähän isomman satsin, sillä tämä säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Tähän kahviin voi käyttää ihan tavallista suodatinkahvijauhetta. Veden ja kahvin suhde on 1:8.

Cold brew coffee

8dl vettä
1dl kahvipurua

Kaada vesi kannuun tai kulhoon ja lisää joukkoon kahvipuru. Sekoittele hyvin ja laita kannu jääkaappiin 24tunniksi.  Kun kahvi on saanut tekeytyä jääkaapissa vuorokauden, on se vielä hyvä suodattaa. Kahvin voi suodattaa siivilän läpi, mikäli muutama pieni kahvinpuru kahvissa ei haittaa. Mutta jos haluaa täysin kuultavaa kahvia, niin kannattaa suodattaa kahvi suodatinpussin kautta.


Yleensä en pysty juomaan kahvia mustana, vaikka vahvasta kahvista pidänkin. Tätä pystyi kuitenkin juomaan hyvinkin ilman maitoa. Mutta suosittelen silti pientä maitotilkkaa joukkoon. Lisäksi käytän yleensä sokeritonta Monin vanilla siirappia kahvissa.Mikäli ei kestä kofeiinia, suosittelen tutustumaan kofeiinittomaan postaukseeni.
Kofeiinitonta coca-colaa saa Behnford's liikkeestä Helsingistä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3