Kesäisiä herkkuja



Minulta toivottiin videota kesäisistä herkuista ja päätin sitten koota tämmöisen hieman juomapainotteisen videon. Pitää laittaa enemmänkin terveellisiä kesäherkkuja vielä blogiin, mutta tässä vähän alkupaloja. Yllä olevassa kuvassa on nopea ja raikas kesäinen juoma, johon tarvitaan jäisiä marjoja ja hedelmiä sekä limsaa/vichyä oman maun mukaan.

Nämä ovat hyvin pitkälti terveysherkkuja.
 

 Ensimmäisenä videolla tehdään frozen yoghurt eli jäädytettyä jogurttia.
Teen jogurtin itse, koska kaupan makujogurtit sisältävät niin paljon sokeria. Itse tehtyyn jogurttiin tarvitaan vain maustamatonta jogurttia sekä marjoja/hedelmiä. Mikäli kaipaa jogurttiin makeutusta, suosittelen joko hunajaa tai xylitolia.

Jäädytykseen suosittelen pahvisia kertakäyttömukeja. Jäätelötikkuja saa leivontatarvikeliikkeistä. Mutta mikäli ei satu minkäänlaista tikkua löytämään, voi sen tilalla käyttää esim. lusikkaa tai jopa grillitikkua.


Jogurtin voi nauttia lasistakin, mutta jäädytettynä kaikki on hauskempaa!


Breakfast coffee booster!

Tämä on todella näppärä ottaa vaikka töihin tai picnicille mukaan. Juoma antaa tarpeeksi energiaa työpäivään tai urheilusuoritukseen sekä täyttää pitkäksikin aikaa. Kahvin ja banaani yhdistelmä on alkuun aika jännä, mutta kannattaa testata.

n.2dl kahvia
n.1dl maitoa
1 pieni banaani
1rkl (suklaan makuista) proteiinijauhetta
1rkl chia siemeniä 
3-4 tippaa caramel stevia drops (tai muuta makeutusta)
2rkl kauraryynejä



 Oatmeal cookie smoothie!

Tästä hauskasta juomasta tuli ihanaa! Tämä vie hyvin makeannälän pois eikä tuo huonoa omatuntoa. Tämä sopii hyvin niin jälkiruoaksi kuin välipalaksikin.

1 pieni banaani
n.1,5dl maitoa
2tl kookossokeria
1-2rkl maapähkinävoita
1dl kauraryynejä
½tl vaniljajauhetta
tummasuklaahippuja (tai rusinoita)



Kukkakaali riisi / cuscus

Viimeisenä sitten vielä vinkki tämmöiseen nopeaan ja ihanaan suolaiseen lisukkeeseen. 
Tämä on uusi lisukesuosikkini. Tämä toimii hyvin myös pizzapohjana.
 

 

 Tätä lisuketta varten tarvitaan vain kukkakaali joka hienonnetaan tehosekoittimessa parissa erässä.


 Kukkakaaliseosta paistetaan paistinpannulla 5-8min. Pannulle kannattaa kaataa 1rkl öljyä ennen kukkakaalin lisäystä. Tämä ehkä haisee aluksi vähän oudolle, mutta maistuu tosi hyvälle! Ja jos haluaa vielä ripauksen luksusta, niin kannattaa lisätä joukkoon juustoraastetta. Käytän tätä paljon riisin korvikkeena. 

 

Kommentit