Kesähommia



Tässä vähän meidän kesälomapuuhia.

Meidän 3v on innostunut kovasti auttelemaan minua keittiössä ja osallistuu nykyisin lähes jokaiseen leivontaprojektiin mukaan. Teimme mm. raparperi-toffeekakun popcorn pohjalla. Kakku on nopea ja helppo tehdä.

Meillä jäi hieman popcornia eräänä päivänä ylimääräiseksi, joten siitäpä idea sitten lähti. Käytin kakkuun kaikkea sekalaista, mitä kaapista sattui löytymään. Raparperi curd tahnan ohje löytyy täältä. Pohjaa varten suosittelen käyttämään suolaamattomia popcorneja.

Raparperi-toffeekakku

20cm vuoka

Pohja:
3-4dl popcornia
25g voita
100g valkosuklaata

Täyte:
4dl kermaa
150g creme fraichea
4 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä
n.1,5dl raparperi curd tahnaa
1pss blå band toffeemoussejauhetta

Sulata voi ja suklaa. Lisää ne popcornien joukkoon.
Painele popcornit irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.

Täytettä varten vaahdota kerma hyvin löysäksi vaahdoksi. Lisää toffeemoussejauhe. Sekoita vielä hieman, mutta ei liikaa ettei mousse paakkuunnu. Lisää creme fraiche ja raparperi curd. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää seokseen. Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin 4-6 tunniksi. Koristele kakku karkeilla ja kekseillä.


Oulussa piipahti pieni dinosaurusnäyttely, jossa oli noin 30kpl dinosaurusrobotteja, jotka liikkuivat ja karjuivat. Jopa silmäluomet liikkuivat. Meillä fanitetaan dinosauruksia, joten täällä oli kiva käydä. Dinosaurukset olivat robotteja ja liikehtivät ja ääntelivät hieman.


 Puisto oli aika kallis, mutta toisaalta tämmöistä tapahtumaa on ihan kiva tukea.



 

 T-Rex


 Dinosauruksilla sai maksua vastaan ratsastaa. Esikoinen hyppäsi heti dinon selkään, mutta pienempi ei millään meinannut uskaltaa mennä robotin lähelle. Koitin selittää, että sinnehän ei todellakaan tarvitse mennä, mutta sisukas kaveri ei antanut periksi. Hän kävi varmasti kymmenen kertaa teltan lähellä ja palasi aina takaisin. Lopulta hän uskaltautui kyytiin.

 

Kävelevä dino.


 Ostettiin pojille dinosauruksen munat.


Munista kuoriutui 2-3 päivässä pienet dinot.


 Värkkäilin muutamia korvakoruja ja kaulakoruja fimo-massasta.
Yhdet vein mm. ihanalle tarhan hoitajalle ja muutaman vien töihin ihanille työkavereille.


 Poikien serkkutytöt kävivät kylässä ja opetin heitä koristelemaan kakkuja.
Tässä on 6v, 11v ja 15v:n taidonnäyte. Ei tarvinnut auttaa juuri ollenkaan.


 Kesällä tulee pieniä haavoja vähän väliä.. Vasemmalla meidän poitsun omatoiminen teippaus pieneen kantapään haavaan. Äidin pieni laastari ei ilmeisesti ollut tarpeeksi hyvä.

Oikealla sitten vähän isompi katastrofi. Tai oikeastaan selvisimme loppujen lopuksi pienillä vahingoilla. Muutama tietokonen ohjelmisto vain meni täysin pilalle. Meillä oli työhuoneessa halogeeni jalkalamppu ja nämä levyt olivat päässeet tipahtamaan sen päälle hyllyltä. En tiedä kauanko nämä lampussa olivat olleet, mutta havahduin outoon katkuun ja jostain syystä ryntäsin heti työhuoneeseen, jossa olikin jo hieman savua. Nappasin nämä tulikuumat levyt pois ja johdot samantien irti seinästä. Halogeenilamppuja on aivan turha pitää, koska ne kuumuvat niin kovasti. Ei varmasti olisi enää montaa minuuttia mennyt, kun koko huone olisi ollut ilmiliekeissä. Onneksi olimme ehtineet tulla kaupasta kotiin! Jos liekkejä olisi näkynyt, niin ei olisi ollut paljon muuta vaihtoehtoa, kuin napata lapset kainaloon ja ulos soittamaan palokunnalle. Tulipalo nimittäin roihahtaa ihan parissa minuutissa koko huoneeseen, kts havainnollistava video. Tulen sammutusvälineet meiltä kyllä löytyy, mutta jos tuli on voimakkaasti irti, niin suosittelen kyllä vain juoksemaan talosta ulos. Mut tässä onneksi kävi hyvä tuuri!


 Viime vuonna kävimme mm. Power parkissa ja Linnanmäellä. Power park on minun mielestäni ehdottomasti paras huvipuisto Suomessa. Toivottavasti päästäisiin käymään vielä sielläkin tänä kesänä. Tänä vuonna kerkesimme vain Suomen Tivoliin.

 Ihanaa kesää kaikille!


Kommentit