Porkkanaletut



Porkkanaletut maistuvat lähes aidoille letuille. Vanhin poikamme tykkää syödä niitä. Kaupan valmisletuissa vain tahtoo olla liikaa suolaa ja lisäaineita, joten päätin tehdä letut itse. Laitoin näihin todella paljon porkkanasosetta. Terveyskategoriaan nämä eivät kuitenkaan tällä kertaa päässeet, sillä nämä ovat enemmänkin jälkiruokalettuja. Ikään kuin muunnelma porkkanakakusta. Käytin näihin tavallista sokeria ja vehnäjauhoja. Nämä muistuttavat amerikkalaisia pannukakkuja.

Terveellisen ja suolaisemman version näistä saisi, kun jättäisi sokerin ja mausteet pois sekä korvaisi puolet jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla.

225g (3,4dl) vehnäjauhoja
2rkl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2 munaa
3dl maitoa
300g porkkanasosetta
2rkl öljyä
1tl kanelia
½tl inkivääriä

Porkkanasosetta voi laittaa vähemmänkin. Kaupoista saa varsinkin joulun alla porkkanasosetta 1kg pusseissa, joita usein hamstraan pakkaseen leivontaa varten. Toki porkkanat voi myös itse raastaa joukkoon. Porkkanaraastetta voi lisätä 1-2dl.

Sekoita maito, mausteet ja porkkanasose. Lisää öljy ja munat. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisää seokseen vispilällä sekoittaen.
 
Öljyä pannu ja nostele taikinasta 6-8cm kokoisia kiekkoja pannulla. Paista keskilämmöllä.
Lettu on valmis käännettäväksi, kun pinta alkaa hieman näyttää kiinteältä ja kupliminen vähenee. 


 Pikku ukkeleiden versiot. Vanhin poika tykkää syödä nämä hillon kera. 
Terveellisen hillon saa sekoittamalla soseutettuja marjoja ja chia-siemeniä.


 

Itse pidän tuoreista marjoista ja vaahterasiirapista.

Kommentit