Homemade Geisha



Nämä suklaat ovat parasta maailmassa! Näistä oli alunperin tarkoitus tulla kotitekoisia Kinder buenoja, mutta makuraadin mielestä nämä maistuivat enemmän Geishalle. Joka tapauksessa täydellisiä olivat! Nämä ovat lisäksi gluteenittomia. Oikea Geisha sisältää vehnäjauhoa.

Käytin näihin Toys 'R' Us -lelukaupasta ostettua Chocolate bar maker kittiä, mutta näihin voi käyttää ihan mitä tahansa suklaamuottia tai silikonista jääpalamuottia.

Ennen näiden tekoa on hyvä vilkaista tämä postaus suklaakonvehtien valmistuksesta. Täytteen voi myös pakastaa ja leikata paloiksi, jonka jälkeen palaset dipataan suklaaseen tähän tyyliin.


Hasselpähkinätäyte:
80g hasselpähkinärouhetta
100g valkosuklaata
3/4dl sokeria
½dl rypsyöljyä
½dl maitoa
1tl maizenaa
ripaus vaniljajauhetta

Sulata valkosuklaa mikrossa puolella teholla 10-30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen. Paahda hasselpähkinärouhetta pannulla hetken ajan, jotta pähkinän aromit tulevat paremmin esiin. Tämä ei kuitenkaan ole pakollinen työvaihe. 

Laita hasselpähkinärouhe ja sokeri blenderiin. Hienonna seos tasaiseksi noin 15 sekunnin ajan. Ei haittaa vaikka seos menisi voiksi. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jos täytteestä haluaa ohuempaa, voi joukkoon lisätä maitoa. 

 
Vinkki!
  • Täytteeseen voi käyttää myös hasselpähkinäjauhetta ja sekoittaa kaikki ainekset sekaisin kulhossa.
  • Ylijäämä täytteen voi pakastaa ja käyttää myöhemmin myös kakun täytteenä.

Kuorruttamiseen:
200g maitosuklaata

Jos haluat että patukat ei sula huoneenlämmössä, temperoi suklaa. Mikäli patukat säilytetään jääkaapissa, ei temperointia välttämättä tarvita.

Vuoraa suklaamuotit suklaalla, kaada ylimääräinen sulkaa pois ja nosta muotit jääkaappiin/pakkaseen jähmettymään. Vuoraa muotit vielä kerran suklaalla, sillä yksi kerros ei yleensä riitä. Lusikoi täytettä muottiin ja lisää päällimmäiseksi sulaa suklaata. Nosta suklaat jälleen kylmään jähmettymään. Kumoa suklaat muoteista.


Täyte oli todella hyvää! Suklaan ja pähkinän yhdistelmä on vain niin täydellinen. Pidän etenkin cashew- ja hasselpähkinöistä, sillä ne ovat makeimpia. Täyte passaa hyvin myös esim. bebe leivosten täytteeksi. Nämä suklaat eivät meillä kauaa vanhenneet.

Kommentit

  1. Apua, nämä näyttävät ihan super täydellisiltä! <3 Pitäneepä testata saiskohan näistä maidottomina yhtään noin herkullista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli ihania! Onnistuu varmasti maidottomanakin ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3