Nopeat suklaamuffinit (video)



Pääsin taas tekemään yhteistyötä ihanan Ullanunelma leivontatarvikeliikkeen kanssa. Tällä kertaa otin lapset mukaan videolle ja teimme muutamia nopeita ja helppoja merirosvoaiheisia herkkuja.

Nämä suklaamuffinit syntyvät nopeasti eikä tiskiäkään synny paljoa. Taikina on jämäkkää, minkä vuoksi ohuet ja koristeelliset muffinivuoat pysyvät nättinä paiston ajan.


Ohjeella tulee 10 normaalikokoista muffinia.

100g voita
100g (1,5dl) sokeria
2 munaa
170g (3dl) vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta


Sekoita kaikki ainekset kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kaakaojauheen voi korvata kahdella teelusikallisella vaniljasokeria, mikäli haluaa vaaleita kuppikakkuja. Vehnäjauhot voi myös korvata gluteenittomalla jauhoseoksella. Mikäli haluat kuitenkin löysempää taikinaa, lisää joukkoon ½dl maitoa/kermaa.

Nosta taikina muffinivuokiin ja paista 170 asteessa 20min. 
Kuorrutin kuppikakut suklaakreemillä, joka sisältää aitoa suklaata.
Näitä muffineja varten käytimme digitalvaakaa, joka on samalla kulho. Megakätevää! Tuo kulho on uusi suosikki välineeni, sillä käytän vaakaa leivonnassa joka kerta. Leivonnassa nimittäin kannattaa yleensä käyttää grammamittoja, sillä ne ovat tarkimpia. Mutta laitan ohjeisiini desimitatkin. Mikäli pitää vintage tyylistä, suosittelen vilkaisemaan tätä super söpöä retrovaakaa.



Ullanunelmasta löytyy paljon merirosvoaiheisia leivonta- ja kattaustarvikkeita.
Katso lisää tarjoiluideoita merirosvoaiheisilta synttäreiltä.


 Näiden muffinivuokien mukana tulee pieniä merirosvolippuja, joilla voi viimeistellä koristelun. Yllä oleva kuva on pari vuotta vanha. Pidin pojallemme pienet merirosvoteemaiset synttärit ja käytin samantyylisiä lippuja suolaisiin tarjottaviin. Luulin että minulla olisi ollut vielä noita varastossa, mutta olivat loppuneet.


Näillä syötävillä koristeilla voi koristella kuppikakujen lisäksi vaikka kakut ja keksit. Kakkumonsteri suositteleekin nopeita lakritsidigestive keksejä, joiden päälle voi tipauttaa merirosvokoristeen. Yllä oleva kuva on napattu halloweenina. Mustat keksit on helppo koristella näyttävästi juuri merirosvo tai halloween teemaiseksi.


Ullanunelmasta löytyy myös paljon keksimuotteja, joilla voi askarrella fantasiapikkuleipiä, jotka koristellaan pikeerillä. Katso esim. tämä laiva- tai pääkallomuotti. Testasimme poikien kanssa tätä super ihanaa merirosvo leivontasettiä, johon kuului pieni esiliina, nuolija, keksimuotit ja muffinimuotteja. Valitettavasti tämän tuotteen valmistus lopetetaan, joten sitä ei ole kauaa enää tilattavissa.


Vaaleita pikkuleipiä varten suosittelen tätä vaniljakeksitaikinaa. Jos haluaa kuitenkin nopeuttaa hommaa, voi käyttää pakastealtaan valmista murotaikinaa. Murotaikinaa käytetään yleensä makeiden piirakoiden valmistukseen, mutta siitä voi ihan hyvin tehdä keksejäkin.


Pöytäliina löytyy täältä. Tuo on älyttömän monikäyttöinen sekä lasten että aikuisten kutsuille.
Lautaset, mukit ym. löytyvät täältä.


Merirosvolaiva muffiniteline ei enää ole saatavilla, mutta kannattaa vilkaista mm. tämä upea Cars teline ja muut ihanat muffinitelineet. Tämä dino teline sopisi mielestäni myös merirosvokutsuille. Prinsessa juhliin tämä Frozen on aika must.


Suklaakolikoita voi myös ostaa Ullanunelmasta.
Kakku on triplasuklaajuustokakku, joka on ollut erittäin suosittu meillä.


Katso myös tämä aarrearkkukakku pari vuoden takaa.
 



Yhteistyössä:




Kommentit