Raparperikuppikakut (video)



Keväällä ja kesällä tulee leivottua paljon raparperista. Halusin kokeilla raparperimuffineita ja nämä osoittautuivat todella herkulliseksi kokeiluksi. Taikina on sen verran nestemäistä, että suosittelen käyttäämään vuokina paksua pahvia, silikonia tai alumiinilla vuorattuja vuokia. Ohuet paperiset vuoat menevät helposti lötköiksi ja muffinit kuivavat nopeaa. Myös vuoat kannattaa suihkuttaa rasvalla, olipa ne tehty mistä materiaalista tahansa.
 
Raparperihillo

1kg raparperia
2,5dl hillosokeria
½dl vettä

 Pilko raparperit ja laita ne kattilaan veden ja hillosokerin kanssa. Keitä seosta 10-15min, kunnes raparperit alkavat soseutua. Voit lopuksi vielä soseuttaa seosta survimella. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin kiinteytymään kunnolla.



 Raparperimuffinit

 n. 12kpl

3dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g huoneenlämpöistä voita
1,3dl maitoa
0,5tl vaniljajauhetta
  2 munaa
200g raparperihilloa

Sekoita voi, sokeri, vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja vanilja kulhossa sähkövatkaimella murumaiseksi seokseksi. Tämä ohje on siitä kiva, että tämän valmistusvaiheet menevät ikään kuin "väärinpäin". Silti lopputuloksena on ilmava ja riittoisa taikina.

Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi raparperihillo lusikalla sekoittaen.
Paista 170 asteessa 20-25min.



Raparperihillon voi korvata esim. omenahillolla tai kurpitsahillolla. Taikinan joukkoon voi myös lisätä marjoja, mutta hillona en niitä käyttäisi. Paistuneen muffinin keskelle voi kaivertaa pienen kolon ja täyttää sen esim. mansikkahillolla.

Raparperin kanssa sopii hyvin yhteen mansikat, joten kuorruteen voi tehdä vaikka mansikkakermalla tai mansikkakreemillä. Yllä olevassa kuvassa on marenkikuorrute, jota on paahdettu butaanipolttimella. Katso edelliseltä videolta lisää kivoja koristeluideoita!

Kommentit