sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Avocado-tonnikalasalaatti



Tämä salaatti on tämänhetkinen suosikkiruokani. Ohje on helppo, nopea ja edullinen. Mitään ei tarvitse paistaa tai keitellä. Kesällä salaattiin kannattaa ehdottomasti hyödyntää suomalaisia raaka-aineita.

1 tölkki (n.185g) tonnikalaa (öljyssä)
2 avocadoa
1 kurkku
tuoreita herneitä
1 punasipuli tai 2-3 kevätsipulia varsineen

Halkaise avocado kahtia ja poista siemen puristamalla avocadon puolikasta kädessä. Poista hedelmäliha kuorista lusikan avulla ja pilko veitsellä palasiksi. Pilko myös kurkku. Hienonna sipuli. Tonnikalana käytän yleensä valkosipuliliemessä säilöttyä tonnikalaa, mutta mikä tahansa tonnikala käy. Suosittelen kuitenkin käyttämään öljyssä säilöttyä tonnikalaa, jolloin salaatti ei vaadi enää kastiketta seurakseen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja nauti vaikka samantien.

Mikäli salaatti tehdään jo edellisenä päivänä jääkaappiin, kannattaa avocadopalasten joukkoon kaataa reilusti sitruunamehua, ettei avocado pääse tummumaan. Muuten salaatti kestää hyvin jääkaappisäilytystä. Itse tosin yleensä syön kaiken jo samana päivänä, sillä tämä on niiin hyvää!

Salaatti sopii hyvin myös picnicille mukaan!

1 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3