Rubiikinkuutiokakku (video)



Minulta on jostain syystä toivottu ihan älyttömän paljon rubiikinkuutiokakku YouTubessa ja loputakin sain sen tehtyä. Tämä kakku tosin meni sen verran läjään, ettei se tasakylkisenä kuutiona pysynyt. Mutta minusta lopputulos on kuitenkin ihan nätti.

Kakussa on kaksi 20x20cm kakkua. Kakkujen väliin kannattaa ehdottomasti laittaa välipohjat, sillä moussetäytteet painuvat aina jonkin verran kasaan, vaikka ne hyydyttäisikin hyvin. Jos haluaa oikein jämäkän kuutiokakun, kannattaa se tehdä pääasiassa kakkupohjista ja väliin vain vähän kreemiä. Mutta tämmöinen kakku ei minun mielestäni ole yhtä hyvänmakuinen. Välipohjista voi lukea enemmän kerroskakkupostauksesta.


Pohjina on voikakkupohjat. Näin isoa kakkua varten kannattaa tehdä 8 munan ohje ja paistaa taikina kahdessa 20x20cm vuoassa. Mikäli ei omista neliövuokaa, voi kakkua varten paistaa pari kääretorttupohjaa tai leikata ympyräkakusta neliöitä. Täytteenä kakussa on mansikkamousse ja mansikkahilloa. Valmistuohje löytyy täältä.

7,5dl kermaa
400g vaniljatuorejuustoa
3-4dl mansikkahilloa
8 liivatelehteä
½dl vettä


Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä. Mikäli kakun kuorruttaa paksulti tyllan avulla, kannattaa tehdä isoin satsi kreemiä. Katso lisää kakun kuorrutusvinkkejä täältä.

Kakku on lisäksi kuorrutettu mustalla sokerimassalla. Käytin 1kg Sundqvistin lakritsimassaa, jota löytää ruokakaupoista. Lisäksi Sundqvistiltä löytyy mm. päärynän ja banaanimakuisia massoja. Kuorrutin jokaisen reunan erillisellä massan palasella. Katso videolta tarkempi ohje.


Koristelua varten tarvitaan valkoista, vihreää, punaista, sinistä, keltaista ja oranssia massaa (á 100g). Otin neliömuotilla jokaisesta väristä max 9 palaa. Neliömuotit on ostettu Mintunlehti nettikaupasta. Minulla kakku meni sen verran läjään, että reunoille riitti vain kaksi kerrosta värikkäitä neliöitä. Olen yleensä melko kriittinen omalle työlleni, mutta tämä moka ei kauheasti haitannut.

Tämä kakku meni kaverini tytön synttäreille! Onnea vielä jälkikäteen!

Kommentit

  1. Sinä ja sun ihanat leipomiset. Ah, pelastat joskus päivät <3

    Mutta pliis..auta mua! vieraita tuli käymään ja minä sitten leivoin kakun. Käytin sinun "supersuklaa" kakkupohjaa ja tein myös täysin ohjeiden mukaan vadelma ja valkosuklaamousset sinne väliin. Kakkupohja oli hyvä ei siinä mitään. Mutta täytteistä tuli epäilyttävän löysiä. Mutta olen saanut sen käsityksen sun videoista että jotkut täytteet voi olla, joten en niin paljon sitä sitten ajatellut. Sitten kun kakku oli hyytynyt jääk. yön yli ja irrotin vuoasta ja aloin kuorruttamaan kreemillä. Ihmettelin kyllä vähän että täytteet ei paljon näkynyt, mutta olin kiireessä niin kuorrutin vain ja koristelin nätiksi. No vieraat pitivät kakusta (ulkonäöltään) mutta kun sitä alettiin leikkaamaan, kauhistuin kun huomasin että täytettä ei näkynyt missään.. Sielä täällä näky vähän vaaleanpunaista rantua ja vaaleta. Olin niin nolona kun olin juuri sanonitkin vieraille että tässäpä nyt on kiva tämmönen moussekakkua..sielä on sisällä vadelmaa ja valkosuklaata.. mutta ei maistunut miltään ja huomasin miten vieraatkin vähän tarkemmin alkoi katsoa kakun sisältöä..varmasti ihmetteli että missä ne mousset sit oli? no sanoin sit vaan että joku on tainut epäonnistua ja että tarkotuksella on tommonen hyvin suklainen. Koska koko kakku maistui ainoastaan suklaalle. Ei sinäällään vikaa koska pidän suklaasta mutta ei se oikeen ollut kiva aivan kuiva suklaakakku :( ! Osaatko mitenkään sanoa mitä ihmettä sille kävi? ainoa asia minkä itse voin keksiä on että jos se pohja on jotenkin imenyt sen täytteen sisäänsä, voiko niin tapahtua edes? Olin niin innoissani kun tein kakkua ja olen vähän arkaillut noita moussekakkuja kun on tuntunut haastavalta mutta olen seuraillut sun videoita ja päätin sit tehdä. Olisi kiva tehdä uudestaan ja saada se OIKEA lopputulos ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos ❤😘
      Voi ei, nyt on liivatteen kans käyny jotain.. se ei ole toiminut. Onkohan ollut viallinen tuote. Mulla kakkupohja ei ole koskaan imenyt täytettä. Onpa mielenkiintoinen. Harmillista. :/ täytekakkujen täytteisiin saa laittaa mielellään vähän liikaa kuin liian vähän liivatetta et pysyy kasassa. Pitäskö meidän ottaa ens kerralla skype yhteys ja leipoa yhdessä :D

      Poista
    2. Katsoin liivatelehti paketista, parasta ennen on vasta 2020..eli ei vanhaakaan..mutta ehkä siinä sitten on ollut vaan joku vika? tein juustokakkua samalla periaatteella pari viikkoa sitten ja sillon ei käynyt näin. Eli enpäs tiedä kyllä yhtään mikä sille kävi. Hei vähän kiva idea kyllä. Voisin ihan mielellään testata sitä skypetystä. Vois antaa vähän lisaa vinkkejä ym siinä samalla :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3