Mantelikakkupohja



Tällä ohjeella tulee kuohkea ja mehevä mantelikakkupohja, jossa maistuu selkeästi manteli. Maustoin kakun vaniljalla, mutta maustamiseen voi myös käyttää karvasmanteliöljyä.

18-20cm vuoka

250g voita
250g (2,9dl) sokeria
4 munaa
120g (1,8dl) vehnäjauhoja
100g (2,2dl) mantelijauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljajauhetta tai vanilja-aromia

Vaahdota voi ja sokeri n.5min. Lisää munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Kaada taikina vuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja reunat voideltu. Paista 175 asteessa noin tunti. Anna pohjan jäähtyä.

 Mikäli haluat täysin gluteenittoman kakkupohjan, korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Kakkua ei kannata tehdä pelkästään mantelijauhoihin.

Pohja muistuttaa voikakkupohja ohjettani, mutta puolet jauhoista on korvattu mantelijauhoilla. Näin kakku onnistuu parhaiten. Katso ainemäärät erikokoisille kakuille täältä.

 

Kommentit

  1. Enpä oo koskaan tehnyt kakkupohjaa, missä olis mantelijauhoja. Mahtava idea, ja vielä jos se oikeasti maistuukin siinä, niin nam! ♥ Joskus kun joihinkin leivonnaisiin laittaa mantelia jossain muodossa, niin se maku vaan hukkuu sinne sekaan. Tästä tulee varmasti herkullinen ja kivan erilainen kakku! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3